Actrice Hilde Van Mieghem haalt uit naar Abou Jahjah: "Ben jij werkelijk zo dom?"

Hilde Van Mieghem. Photo News

Uncategorized

UGent-rector hekelt “domme tweet” van Rik Torfs: “Kent u dan werkelijk géén grenzen?”

Anton Schelfaut

Kerkjurist Rik Torfs heeft zich de woede van UGent-rector Rik Van de Walle op de hals gehaald, nadat hij in een tweet pleitte voor wat meer koelbloedigheid inzake de omikronvariant. “Kent u dan werkelijk géén grenzen?”, vraagt Van de Walle zich hardop af.

Hoewel experts bezorgd zijn over de nieuwe variant van het coronavirus, die voor het eerst werd opgemerkt in Zuid-Afrika, predikt Rik Torfs rust en kalmte. “Tot voor kort sprak niemand erover en plotseling is er paniek alom”, schrijft hij op Twitter. “Wat verlang ik naar een wereld met wat meer koelbloedigheid.”

Voornoemde tweet schoot echter in het verkeerde keelgat bij Rik Van de Walle, de rector van de Universiteit Gent. “Dit is het equivalent van een tweet de dag na, ik zeg maar wat, een overstromingsramp: ‘Tot voor kort stond hier nog geen water en plotseling is er paniek alom.’ Wat een domme tweet, prof. Torfs. Kent u dan werkelijk géén grenzen?”, twittert Van de Walle.

“Waarom toch?”, reageert Torfs op zijn beurt. “Vrede op aarde aan alle mensen van goede wil, rectoren inbegrepen. Kan iedereen in deze tijden best gebruiken.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

28 gedachten over “UGent-rector hekelt “domme tweet” van Rik Torfs: “Kent u dan werkelijk géén grenzen?””

  1. Inderdaad, Torfs heeft gelijk. Het is één en al paniekzaaierij. Alles gewoon opengooien en de natuur zen gang laten gaan, sterven moet iedereen toch ooit is. Het wordt de hoogste tijd dat er tegenwind komt voor die zelfvernoemde blaaskaken terug op hun plaats te zetten, liefst ergens in een diepe grot. Dat er nu nog mensen zijn die in dit doemscenario meegaan zegt veel over hun’denkvermogen’.

  2. Mr. Van De Walle waar was je met je commentaar als Van Ranst, De Block, Van Damme en nog wat van die idioten ons de één na de andere leugen op ons mouw spelde?
    Of heb je ook al een verborgen agenda? In politieke richting?

  3. Ik ben benieuwd of die supergeleerdheid annex maatschappijredder-op-zijn-Gents-dus altijd-faliekant Van de Walle nu ook Van Ranst zal aanpakken: die ging namelijk nog een stap verder dan Torfs, door te stellen ‘dat de omikron mogelijk in ons voordeel zou kunnen uitdraaien’. Als Van de Walle consequent is: je hebt een héél goed vergelijkingspunt tussen die heren; ze zijn namelijk beiden geen bekwaam viroloog.

  4. Men kan zich niet voorstellen wat voor een bende mafkezen die rectors toch zijn.
    Die mensen zouden ‘iets’ moeten voorstellen maar hebben de herseninhoud van een
    okkernoot. Ontluisterend en beschamend.
    We zullen het er op houden -woke zijn kan uw gezondheid schaden.

  5. De reactie van rector Rik Van de Walle is typisch voor alle meningen die relevant zijn maar niet passen in de gangbare stelling zich geen andere opinie te hebben wat mainstream als correct wordt beschouwd.

  6. Mr Van de Walle : een wetenschapper verzamelt eerst feiten en geeft commentaar nadien. Als u uw universiteit leidt op de omgekeerde manier, is u niet waard om door ons betaald te worden, dus zoek een andere job aub

  7. Juist die man moet spreken, want hoe deze kerel de woke probeert in de strot van de studenten te rammen, dat is werkelijk zonder grenzen. Waarschijnlijk omdat Torfs een helder en juist beeld heeft gegeven in de pers over de woke, moet hij nu afgemaakt worden door deze politiek benoemde “rector”. Terecht heeft Torfs gelijk dat na 48u plots het gevreesde virus toch helemaal niet zo dodelijk zou zijn als men ons wilde doen geloven. Trouwens hoe woke was deze “rector” toen het WHO van december 2019 tot maart 2020 het virus verzweeg om in de gunst van China te blijven? Men zou toch van een rector wat minder polariserende taal verwachten, maar dat is nu net het probleem van politiek benoemden: ze permitteren zich altijd alles, ongepast of niet.

  8. Indien dit het inschatting en beoordelingsvermogen van de Rector weergeeft : arm univ .
    Wat betreft die OMICRON variant : toevallig na een zeer grote betoging tegen de coronatyrannie moet de bevolking met variant elfendertig weer bang gemaakt worden .
    Of het nog geloofwaardig is ? Of eerder belachelijk doorzichtig ?

  9. Torfs is een van de weinige opiniemakers bij wie het gezond verstand intact is gebleven. Hij doet niet mee aan de pandemie van de angst. De rectoren van de Vlaamse universiteiten zijn door de bank genomen angsthazen met een groot woke-gehalte.

  10. Dat uitgerekend de rector van een universiteit in volle paniek de vrijheid van meningsuiting wil beknotten is beschamend voor de democratie en voor de instelling waarvan hij het boegbeeld moet zijn.

  11. ze zouden er in Gent eerst eens moeten voor zorgen dat de huizen niet worden aangevallen, anders is die universiteit toch ook niks waard.
    Al je goed opgevoed bent, verwacht je nooit dat dat rechtssysteem daar niet werkt dus schakel je zelf de criminelen niet uit.

  12. De Elite Heren en Dames van het Groot Oosten van België (ik kan er zomaar voor de vuist al meteen drie opnoemen) heeft nog maar eens gesproken. Vanzelfsprekend uitgedost in ezelsvel. Deze man werd na “tig” stemrondes tot rectorke “verkozen” en moet nu zijn broodheren plezieren.

  13. Iedereen die een bejaard familielid heeft zal het graag horen. Ik ben persoonlijk voor een iets minder dodelijk aanpak: beperkende maatregelen in verzorgingsinstellingen, woonzorgcentra en ziekenhuizen, voor de rest van de bevolking de maatregelen opheffen, en het geld dat nu verdwijnt aan louche callcenters en honder-en-één apps gebruiken om covid-noodziekenhuizen op te richten om zo de reguliere gezondheidszorg te ontlasten.

  14. Ik zou dergelijke hersenloze subsidieslurpende leegloper uit het failliete Gent helemaal niet aanspreken, in een goede bui kan ie mijn achterwerk te zien krijgen. Hij is blijkbaar zeer overtuigd van zijn eigen onbekwaamheid, dus voor alle zekerheid hengelt hij tussendoor op de gekste plaatsen en met de debielste methoden naar een alternatieve ‘functie voor ooit’. Hij hoeft echter niet te wanhopen: in en rond Gent is het al een jaar of 5 bonton dat voor elke bekwame die er op de vlucht slaat, er 2 onbekwamen binnen mogen. Voor het leven.

  15. Vergeet niet dat universiteiten veel geld krijgen van de farma.
    Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt.
    Mr Torfs, groot gelijk, bewondering om uw durf ,tegenwoordig is er maar één groep die we horen en die er volledig naast zitten, En toch willen ze het niet toegeven.

Plaats een reactie

Delen