Vader stopt relschoppende zoon in koffer van auto | PAL Tweets

Zuhal Demir. Belga

Binnenland politiek

Vakbonden houden verrassingsprotest aan kabinet Van der Straeten

Simon Segers

De vakbonden van de kerncentrales van Tihange en Doel en afgevaardigden van Engie in Brussel hebben dinsdagochtend een verrassingsprotest gehouden aan het kabinet van minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). Het ging om 200 à 300 personen.

De werknemers verzetten zich tegen de geplande sluiting van de kerncentrales in 2025 en vrezen een “sociale- en energieramp”. Ze waren erop gebrand hun stem te laten horen, aangezien de minister dinsdag aan haar collega’s in de regering een verslag voorlegt over de continuïteit van de energievoorziening en de energieprijs na de afschaffing van kernenergie. Een eerste vergadering over dit ontwerp, in een beperkt ministerieel comité, is vrijdag gepland.  Een aantal vertegenwoordigers zal in de loop van de ochtend door leden van het kabinet-Van der Straeten worden ontvangen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

4 gedachten over “Vakbonden houden verrassingsprotest aan kabinet Van der Straeten”

  1. Hoe komt het nu toch dat daarover nog nooit een opiniepeiling is geweest en/of gepubliceerd? Burgers verbieden nog verwarming op gas te gebruiken en zelf een aantal gigantische gascentrales bouwen; hoe onnozel kunt ge zijn.

  2. Het groene totalitarisme en fanatisme leidt tot een economische en sociale chaos. Groen is een uitvinding door communistische regimes om het Westen te vernietigen of minstens economisch te verzwakken.

  3. Toch verrassend om te zien hoe de Groen-politica Tinne van der Straeten beste maatjes geworden is met Engie, een Franse multinational die een bijna-monopolie heeft in België. Is Tinne van der Straeten minister van Energie of minister van Engie? We zullen het weldra weten.

Plaats een reactie

Delen