Nigel Farage over deportatie Djokovic: "Als je niet bang bent, zou je dat moeten zijn"

Nigel Farage. Twitter

Binnenland politiek

Van Grieken haalt uit naar Vandenbroucke: “Laat onze kinderen met rust!”

Anton Schelfaut

In een Facebookbericht stelt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken de mogelijke mondmaskerplicht voor kinderen vanaf 9 jaar aan de kaak. “Laat onze kinderen met rust!”, richt hij zich tot minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit), die het voorstel lanceerde.

Vandenbroucke toonde zich vrijdagavond in VTM Nieuws voorstander van een “ingrijpende maatregel op het vlak van mondmaskers”. “Ik vind dat we overal binnen, waar je geen afstand kan houden, het mondmasker moeten gebruiken en ik ga voorstellen dat dit gebeurt voor kinderen vanaf 9 jaar”, aldus de minister.

Het voorstel van de minister stuit echter op verzet van Vlaams Belang. “Vertrouwt u deze onverkozen socialist met uw kinderen?”, vraagt voorzitter Tom Van Grieken zich af in een Facebookbericht. “Wie in godsnaam bedenkt het om mondmaskers te willen verplichten vanaf 9 jaar? Daarnaast krijgt u mogelijks daarbovenop de coronapas én het mondmasker. Dit grenst aan het waanzinnige… Laat onze kinderen met rust!”

(Lees verder onder de tweet.)

Abou Jahjah: “Slecht idee”

Ook opiniemaker Dyab Abou Jahjah noemt een mondmaskerplicht voor kinderen vanaf 9 jaar een “slecht idee”. “Neen, beste FVDB (Frank Vandenbroucke, red.), maskers vanaf 9 jaar is een slecht idee en zal weinig of geen impact hebben, behalve op de psychologie en welzijn van onze kinderen. Focus op volwassenen in deze en laat kinderen met rust”, schrijft hij op Twitter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

21 gedachten over “Van Grieken haalt uit naar Vandenbroucke: “Laat onze kinderen met rust!””

  1. FVB weet niet wat hij verteld , als we een corona pas tonen , dan moeten we gen mondmasker dragen binnen en zekers al niet op de sport accomodaties , zoals darten in de zaal , en ook contactsport , dit gaat niet , en de mensen komen in opstand want het is nu al het tweed jaar op rij ,dat ze ons willen opsluiten

  2. Vandenbroucke, de geldverbrander, nooit zal ik deze peut nog geloven sinds zijn “beroemde” woorden.
    Dat deze man ons zo te grazen neemt door toedoen van de socio gigolo kan niet anders dan resulteren in en electorale afrekening bij de volgende verkiezingen. Dat er nog iemand in dit land voor een sos (en ook een blauwe geldwolf) stemt kan er bij mij niet in, tenzij deze mensen masochisten zijn en tevens ook sadisten vanwege hun sympatie voor zulk een onverlaat.

  3. Ze zijn weer onder hun steen vandaan gekropen zoals voorspeld. Goossens, Vlieghe, Molenberghs….Zelfde recepten die er weinig of niet toe doen , dus de zelfde uitkomsten. Die hebben nog altijd niet door dat een maatschappij geen labo is. De vorige verstrenging in Vlaanderen was een keuze tussen de Coronapas of een algemene mondmaskerplicht. Waarschijnlijk hebben we binnenkort beiden. Gewoonweg waanzinnig. Het voorstel om 9 jarigen een mondmasker te laten dragen is ronduit crimineel.

  4. De kinderen van jongsafaan drillen , om de grillen van de controle en machtsverslaafde linkse maffia in te volgen . daar gaat het om , al lang niet meer over volksgezondheid .

  5. Ooit komt er een dag dat gasten als Vandenbroucke voor hun Nurenberg tribunaal zullen moeten verschijnen. De bevrijding gaat heel wat wraakgevoelens teweegbrengen. ik heb mijn schaar al klaargelegd.

  6. Zijn er studies die bewijzen dat die maatregel nuttig is? Of zijt gij ook alwetend over het gedrag van kinderen zoals over strafrecht en biologie. Ge straft kinderen niet voor iets dat hun schuld niet is en waar ze zelf geen last van hebben. Stuur mij de studie eens over mondmaskerplicht voor 9-jarigen.

  7. Als dat geld verbrand is, wie heeft dat dan gedaan, waar is dat dan gebeurd en waar is de asse naartoe? ik heb gedroomd dat ze van dat ‘verbrande geld’ aan sommige programmamakers hebben uitgedeeld, een ontbijtje hier, een hotelletje daar, het geld is zo opgedaan, je betaalt er zestien acteurs van om politieke propaganda te maken of zo…. Of die daarom opnieuw is opgeraapt en zoveel op TV komt weet ik niet, maar zolang ik niet weet waar dat geld naartoe is zap ik heel de tijd weg.

  8. Inderdaad, wat die arrogante Linkse Minister raaskalt, die nog geen eens op een Lijst stond en dus zonder enigerlei basisdemocratisch verleend mandaat bekleed toch waant ons te mogen commanderen met dat belerend, recht opgestoken wijsvingertje der Linker hand. Ik protesteer hierbij met de opgestoken middenvinger der Rechter hand.

  9. Vandenbroucke heeft openbaar toegegeven een hoogrisicopatiënt te zijn mocht ie ooit covid krijgen. Begrijpelijk dat dhr. Vandenbroucke erg bang is, maar angst is een slechte raadgever en een bangerik met macht is altijd slecht nieuws. Het wordt kerst en nieuwjaar in mineur alweer. Hopelijk gaan we in de lente voor langer dan die drie weken in oktober naar normaal, deze keer maandenlang, en als meneer Vandenbroucke dit leest: de timing van de vaccinatiecampagne zit verkeerd. Logisch zou zijn alle risicopersonen (hoogbejaard, onderliggende aandoeningen, … ) in augustus-september een boostershot te geven zodat ze tegen het volgende respiratoir infectieseizoen enige bescherming genieten.

  10. De volgende verkiezingen? Wil jij echt nog 2,3 jaar onder dat regime leven? Ten eerste, ze houden geen rekening met de uitslag. En ten tweede er komen in 2024 geen verkiezingen meer en zeker niet met dat uutschot op de lijsten. Ofwel ligt tegen dan het hele politiek systeem tegen de grond ofwel leven we in China 2.0 dan. Liever jij dan ik dat laatste, voor mij hoeft het niet meer dan.

  11. Die vaccinatie is puur tijd verlies. De vaccins werken maar
    voor heel weinig tijd, en ze verliezen uiteindelijk hun efficientie.
    Bovendien zijn er al te veel doden gevallen door bijwerkingen.En van de bijwerkingen op lange termijn weten ze nog niets.
    Een ex topman van Pfizer heeft dat bevestigd.
    En die vaccins zijn veel te snel op de markt verschenen, zeker omdat het om experimentele vaccins gaat. Ze zijn gebaseerd
    op een genetische manipulatie en dus niet te vergelijken met
    de vaccins tegen bijv. kinderziekten.
    Tenslotte spreekt het boekdelen dat zelfs gevaccineerden
    nog altijd besmet kunnen worden en zelfs het virus
    kunnen doorgeven. Totaal zinloze operatie dus.

  12. “Zo is er wel degelijk wetenschappelijk onderzoek dat uitwijst dat bijvoorbeeld 9- en 10-jarige kinderen, net als volwassenen, minder gemakkelijk de emoties van anderen kunnen herkennen bij het dragen van een mondmasker. Een moeilijke vaststelling, die tot nadenken stemt.” Dit stukje tekst komt uit het nieuwsblad van vandaag (17-11) Liesbeth. Maar ik begrijp dat gij met uw hogere (?) opleiding maar beperkt verstand het allemaal beter weet.

  13. Vandenbroucke stop met uwe zever aan heel dat verhaal klopt niks van jullie proberen gewoon de Belg klein te krygen hoeveel geld plakt er aan u handen nog te zwijgen over al die doden die jij op u geweten hebt een dikke schande is het

Plaats een reactie

Delen