Van Ranst ridiculiseert hoorzittingen rond vaccinatieplicht: "We hebben in ons WhatsApp-groepje goed gelachen toen de namenlijst bekend werd"

Viroloog Marc Van Ranst. Photo News

Uncategorized

Van Ranst waarschuwt voor nieuwe lockdown: “Dan rest slechts 1 optie”

Anton Schelfaut

Viroloog Marc Van Ranst roept de bevolking op om de nieuwe coronaregels, die sinds zaterdagochtend van kracht zijn, nauwgezet te volgen. Als dat niet gebeurt, rest volgens hem slechts één optie: een nieuwe lockdown.

Om 7 uur vanochtend zijn de nieuwe coronamaatregelen, die afgelopen woensdag door het Overlegcomité werden afgeklopt, in werking getreden. Zo geldt de algemene mondmaskerplicht vanaf nu voor iedereen vanaf 10 jaar. Daarnaast is het tot 12 december verplicht om vier dagen per week te telewerken. Tegen maart of april moet de algemene bevolking een derde prik krijgen.

Viroloog Marc Van Ranst benadrukt op Twitter dat de nieuwe maatregelen nauwgezet gevolgd moeten worden, teneinde een nieuwe lockdown te vermijden. “Laten we elkaar goed begrijpen: indien mensen blijven zoeken naar achterpoortjes en excuses, of de boel belazeren door coronapassen te vervalsen of door te geven, of door de coronapas niet te controleren, of door te hoge CO2-levels te negeren, dan rest slechts 1 optie: lockdown.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

28 gedachten over “Van Ranst waarschuwt voor nieuwe lockdown: “Dan rest slechts 1 optie””

  1. Oeps, ik had de Tweet al geciteerd eerder in een reactie. Maar beter een keer te veel, dan een keer te weinig. 1 Zaak is bijna een zekerheid: de lockdown komt er aan. Houdt jullie vast aan jullie bretellen.

  2. Laten we mekaar goed begrijpen, dat dictatorke moet dringend ‘verdwijnen’ uit de media. Al hetgene dat uit zen muil komt zijn leugens en bedrog. Weg met dat walgelijk schepsel, zo rap mogelijk, bah.

  3. Zolang er geen effectief geneesmiddel tegen covid-19 op de markt komt zitten we eeuwig met dit virus opgezadeld.De huidige middelen werken enkel preventief ( Merck en o.a. coronapil van Pfizer).Ik hoop dat het tij tegen eind 2022 keert anders is het te laat!

  4. Kunnen ook triage maken op basis van: roker of niet roker, alcoholist of niet, snelrijder of niet enz…
    Het huidig Covid vaccin werkt niet, teveel bijwerkingen en al meer doden dan alle andere vaccindoden van alle andere vaccins van de laatste 20 jaar. Ook niet vergeten dat het Covid vaccin een voorlopige goedkeuring heeft van het EMA. Definitieve goedkeuring pas eind 2023, zitten nog steeds in testfase 3.

  5. Was dat de politicus niet die adviezen geeft in functie van beschikbaarheid en stocks van de regering? Wie gelooft die man nog? We hebben nog steeds geen uitleg gekregen waarom mondmaskers nu wel of niet bijdragen tot de veiligheid van hem.

  6. Hoeveel bewijzen heeft u nog nodig om te erkennen dat gevaccineerd zijn niet betekent dat je niet besmettelijk bent.
    Misschien moeten we bij ziekenhuis opname ook uw politieke voorkeur vragen?

  7. mvr heeft duizenden doden op zijn geweten door in het begin te stellen dat een mondmasker niet nodig was, een viroloog onwaardig, deze man moet gearresteerd worden wegens een gevaar voor de volksveiligheid. Een lockdown had men in september 2020 al moeten doen maar deze regering heeft geen ruggengraat e,n is totaal onbekwaam. Mensen een discipline opleggen maar deze niet op jezelf toepassen, typich belzieke politiek.

  8. Een goede old fashioned lock down, ik kijk er al naar uit!
    Halflege autostrada, geen irritant kwetterend volk op het werk, op elke hoek van de straat afhaalmaaltijden aan een prijs waarvoor je zelf niet kan koken, stiekem vrienden op bezoek laten komen en je een staatsvijandig man voelen, geen wachtrijen in de supermarkten, ook daar altijd plaats op hun parking en terug parken die hun nut bewijzen, namelijk met wandelaars erin.
    Oh ja, laat maar komen, leve covid en zijn virussjamanen:-)

  9. Nogal een dreigende taal voor iemand die vorig jaar zei dat mondmaskers volledig nutteloos waren.
    Ironisch ook dat precies hij het heeft over mensen die de boel belazeren, zou hij zichzelf daarmee bedoelen?

  10. Die geneesmiddelen zijn er al 10-tallen jaren : ivermectine en hydroxychloroquine. Maar de patenten ervan zijn verloipen, ze zijn goedkoop en iedereen mag ze maken, dus de farma-maffia verdient er niet aan.

    DAT is het probleem, en onze poli”teken” zowel als de “experten” staan met wijd-open binnenzakken de farma-lobby terwille te zijn. Wie denk je dat de meeste research projecten in de labo’s van die “experten” financiert? Juist, de farma.

    Ze zitten allermaal aan de kas. ONZE kas.

    Die “nieuwe” geneesmiddelen die NU aangekondigd worden, zijn wel gepatenteerd – comme par hasard. Eerst grof geld verdienen aan gevaarlijke vaccins, die je ziek maken, en nu weer om de problemen die ze ZELF veroorzaakten zogezegd “op te lossen”. Dit is misdadig, zeker nu ze onze kinderen gaan ziek maken.

Plaats een reactie

Delen