Uncategorized

Verdachte gearresteerd van mogelijke verkrachting in Brussel

Redactie PAL

Het parket van Brussel maakte vandaag bekend dat ze een verdachte hebben gearresteerd in een mogelijke verkrachtingszaak. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Een jonge vrouw zou met geweld uit een discotheek gesleurd zijn, waarna de man haar verkrachtte.

Het is de zus van het slachtoffer die met het verhaal naar buiten komt op sociale media. Daar getuigt ze over de feiten die zich zaterdagnacht afspeelden in de nachtclub Dyouke. “We waren in de nachtclub aan het feesten toen ik mijn zus uit het oog verloor. Blijkbaar heeft een jongen haar toen met geweld naar buiten gesleurd en verkracht”, zegt ze. “Toen ik haar had gevonden zat ze onder het bloed”. Hierna werd de vrouw opgevangen in het Zorgcentrum na Seksueel Geweld.

Op dit moment doet er een video de ronde op sociale media waarbij te zien is hoe de politie van Brussel Hoofdstad/Elsene een man oppakt die door omstaanders werd aangewezen als de mogelijke dader. Echter betrof het hier iemand die niets met de feiten te maken had. Nu zegt het parket van Brussel toch de juiste verdachte gevat te hebben. “Binnen de 48 uur zal het parket beslissen over de richting van deze zaak”, zegt Martin François, woordvoerder van het parket.

Er kwamen de afgelopen weken al meerdere malen verhalen naar boven waarbij vrouwen verkracht worden in het Brusselse uitgaansleven. Zo getuigden enkele weken geleden tientallen vrouwen over het feit dat ze in 2 studentencafés werden gedrogeerd en achteraf verkracht door een barman. Dit leidde tot een protestmars door Elsene waar honderden deelnemers zich aansloten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “Verdachte gearresteerd van mogelijke verkrachting in Brussel”

Plaats een reactie

Delen