De Britse minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel - Afbeelding: Photonews

De Britse minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel - Afbeelding: Photonews

Uncategorized

Verenigd Koninkrijk: een efficiënt migratiebeleid blijft uit, de druk neemt toe

Niels Geerinck

Het uitblijven van een nieuw migratiebeleid speelt de Britse minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel steeds meer parten. Ze wordt onder druk gezet vanuit haar eigen partij en ook de Britse premier Boris Johnson weigert zich positief uit te laten over zijn minister. Dat meldt de Britse krant The Guardian.

Die migratie richting het eiland is verdrievoudigd tegenover vorig jaar. Het uitblijven van een daadkrachtig beleid door Patel zorgt voor steeds meer interne wrijving, tussen haar, de partij en de premier. Ook in de wandelgangen van het Lagerhuis doen de geruchten over de spanningen tussen de minister van Binnenlandse Zaken en Downing Street de ronde.

Hardnekkige kwestie

De illegale migratie richting het Verenigd Koninkrijk vormt al jaren een hardnekkige kwestie. Het land geeft elk jaar miljoenen aan Frankrijk om de grenscontroles daar op te voeren. Tot nu toe konden er drie keer meer migranten de oversteek maken tegenover vorig jaar. Vorige week kwamen er bijna 2.000 migranten op één week toe.

Volgens Nigel Farage heeft dat te maken met de houding van Frankrijk. Hij verdenkt het land ervan de migranten simpelweg toegang te verschaffen tot de Britse wateren, als ‘vergelding voor de Brexit’. De Franse autoriteiten bliezen meermaals het overleg over de migratiekwestie met hun Britse collega’s, op het allerlaatste moment af.

Australische aanpak

Ook vanuit de eigen rangen krijgt Patel heel wat kritiek. Gisteren lieten heel leden van de Conservatives zich uit over het inzetten van de Falklandeilanden als een offshore-verwerkingscentrum. “We moeten nu een Australische aanpak aannemen om deze kleine boten in het kanaal te stoppen. Offshore-verwerking, ze terugslepen, alles wat nodig is om onze grenzen te beveiligen en de vreselijke mensenhandel te stoppen”, zo klonk het.

Sir Edward Leigh, lid van het Lagerhuis, noemde de kwestie een “nationale noodsituatie“. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken gaat de ‘Nationality and Borders Bill’ momenteel door het parlement. “Deze veranderingen zijn cruciaal om absoluut een uitgebreide hervorming van het hele systeem te brengen. Daar is niet één oplossing voor en daarom is dit wetsvoorstel zo belangrijk”, zei ze finaal.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

1 gedachte over “Verenigd Koninkrijk: een efficiënt migratiebeleid blijft uit, de druk neemt toe”

  1. Patel is van Indische afkomst en is bijgevolg een immigrant,net als onze samy een immigrant is,deze zullen en kunnen niet tegen hun herkomst handelen.Zet daar ene FDWinter op of DVL en de push backs en het terugvliegen is zo geklaard,of niet.

Plaats een reactie

Delen