Studenten protesteren tegen "antiblanke indoctrinatie" aan Universiteit van Durham

Illustratiebeeld. Shutterstock

Cultuuroorlog

Verenigd Koninkrijk: universiteit biedt cursussen in “sekswerk” aan

Niels Geerinck

De Britse universiteit van Durham biedt online cursussen over “sekswerk” aan studenten aan. Zo leggen ze onder andere uit hoe de studenten werk kunnen vinden in de seksindustrie. De Britse minister van Hoger en Voortgezet Onderwijs reageert scherp op het idee.

De lessen worden aangeboden door de Durham Students’ Union. Volgens de vereniging is er een stijgend aantal studenten die werken als escort of online expliciete beelden publiceren tegen betaling. Zo willen ze naar eigen zeggen tegemoetkomen aan die ‘evolutie’.

“Universiteitsonwaardig”

De Britse minister van Hoger en Voortgezet Onderwijs Michelle Donelan reageert scherp tegen het idee, ze vindt het onwaardig hoe de universiteit zich opstelt. “Elke universiteit die dit doet, faalt ernstig in haar plicht om studenten te beschermen”, zo zegt ze. “Ik ben diep bezorgd dat een universiteit een gevaarlijke industrie legitimeert die gedijt op de uitbuiting van vrouwen. Deze cursus probeert de verkoop van seks te normaliseren, wat geen plaats heeft op onze universiteiten”, zo voegt de minister toe.

Ook heel wat studenten hekelen het idee. Zo zijn ze bang dat de opvattingen die in de cursus naar voren worden gebracht als officiële universiteitsstandpunten worden aanzien.

De universiteit voegt toe dat het gaat om juridische cursussen en dat het het ‘stigma’ van sociaal kwetsbare studenten die in de industrie actief zijn, wil opheffen, zo deelde de woordvoeder van de instelling mee.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

5 gedachten over “Verenigd Koninkrijk: universiteit biedt cursussen in “sekswerk” aan”

  1. Het zou een interessant studie-object kunnen zijn om de alles-moet-kunnen-ideologie van rond de wisseling naar de 21e eeuw te ontleden.

    De werkelijkheid overtreft de fictie: aan wie van het genre houdt (Sci-Fi) zou ik Jack Finney’s ‘The Body Snatchers’ (1955 en meermaals verfilmd) kunnen aanbevelen.

Plaats een reactie

Delen