De Russische president Vladimir Poetin - Afbeelding: Shutterstock

De Russische president Vladimir Poetin - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Verenigde Staten bedachtzaam voor Russische expansie in Oost-Oekraïne

Niels Geerinck

De aanhoudende beweging van Russische troepen richting de grens met Oekraïne, baart de Amerikaanse autoriteiten zorgen. Daarnaast zet de migratiecrisis nabij de Poolse grens met Wit-Rusland, de relatie tussen Moskou en Washington nog meer onder druk.

De Amerikaanse autoriteiten zouden de Europese Unie hebben gewaarschuwd voor mogelijke pogingen tot Russische expansie. Het verzamelen van de troepen aan de Oost-Oekraïense grens zorgt voor heel wat wantrouwen.

Provocatie

Rusland ontkent alle aantijgingen en zegt dat de militaire bewegingen deel zijn van een operatie op het eigen grondgebied. Tevens vinden zij dat het net de Verenigde Staten zijn die provocerende acties ondernam. Zo halen de Russische autoriteiten een recent binnendringen van Russische wateren in de Zwarte Zee, door de Amerikaanse marine aan. In april kwam het tot een soortgelijke situatie, waar overleg tussen Joe Biden en Vladimir Poetin de kolen uit het vuur nam.

Het is nog niet duidelijk welke informatie Washington heeft om de beweringen te staven.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

2 gedachten over “Verenigde Staten bedachtzaam voor Russische expansie in Oost-Oekraïne”

  1. we moeten niet bang zijn,verhofstadt zal wel op de barricades gaan staan en de laatste Vlaamse handelsbetrekkingen tussen Vlaanderen en Rusland te niet doen,die konijnentand is vele male gevaarlijker dan Poetin.Trouwens gans die blauwe bende is een schande voor Vlaanderen

  2. Niemand gaat Poetin stoppen. Allemaal stoere taal van onze politiekers tot er een militair conflict uitbreekt en “onze jongens” mogen gaan vechten in Oost-Oekraïne. Als Poetin de gas afsluit zitten we allemaal te bevriezen in ons kot. Misschien zijn we dan nog blij met de opwarming van de aarde.

Plaats een reactie

Delen