Uncategorized

Verpleegster Sint-Jansziekenhuis: “niet akkoord met visie directie”

Redactie PAL

Een verpleegster van het Sint-Jansziekenhuis in Brussel is niet te vinden in de reactie die de directie gaf naar aanleiding van het verplegend personeel dat naar de coronabetoging stond te zwaaien. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De directie wil dit gedrag in de toekomst proberen te vermijden.

Het waren opvallende beelden die de ronde deden na de coronabetoging van afgelopen zondag in Brussel. Daarbij passeerde de optocht langs het Sint-Jansziekenhuis, waarbij meerdere verpleegkundigen vanop het balkon naar de betogende massa stonden te wuiven. Daarnaast hing er ook een spandoek aan het raam met de boodschap “neen, tegen het vaccin”. Dat was echter niet naar de zin van de directie van het ziekenhuis, dat in een reactie liet weten verveeld te zitten met de zaak. “Dit vinden we heel jammer. We gaan in gesprek met de betrokkenen om te zien hoe we dergelijke situaties in de toekomst kunnen vermijden.”, liet Elke Colpaert, directeur communicatie van het ziekenhuis, weten.

Opgelegde visie

Daar is Nguyêt-Thuy Vàn, adjunct-hoofdverpleegkundige op de afdeling psychiatrie, het echter niet mee eens. Volgens haar is er een email rondgestuurd naar al het personeel waarin wordt gezegd dat dergelijke zaken niet meer mogen voorkomen. “Het komt over alsof ze willen vermijden dat we een eigen mening hebben”, reageert ze. “Ik voel me gemuilkorfd”. Dat was ook de reden dat ze zondag zelf meewandelde in het protest, al was dat niet om haar zorgen over het vaccin te uitten. “Het is me niet te doen over de vaccinatie, ik ben zelf ook gevaccineerd, maar wel over de vrije meningsuiting. Het gaat erover dat ik besloot om deze job te doen, maar niet getekend heb voor deze visie. Nu kun je plots je job verliezen als je geen vaccin wilt.”, zegt ze bezorgd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




3 gedachten over “Verpleegster Sint-Jansziekenhuis: “niet akkoord met visie directie””

  1. Ah , Nguyêt-Thuy Vàn , een dame met Vietnamese roots .
    Gezien het Communistisch karakter van Vietnam zal zij middels verhalen hieromtrent door o.a. haar ouders en grootouders terdege vertrouwd zijn met de gevaren die deze verwerpelijke ideologie met zich meebrengt !
    Maar ondanks de tientallen miljoenen slachtoffers én talloze fysieke als theoretische ervaringsdeskundigen van het Communisme , zijn er anderzijds in het “vrije” westen levende gepamperde nitwits die het blijkbaar progressief vinden om te dwepen met het “onvrije ” Communisme ! Dit doen ze uiteraard door hun recht op vrije meningsuiting uit te oefenen , iets dat de ouders en grootouders van Nguyêt-Thuy Vàn waarschijnlijk nooit hebben kunnen en mogen uitoefenen ! Om af te sluiten een citaat van Dietrich Bonhoeffer : ” Domheid is een gevaarlijkere vijand van het ‘goede ‘ dan kwaadaardigheid “.

  2. Misschien eens goed lezen voor je begint te zeveren over het communisme. Het punt hier is dat ze VANUIT het hospitaal stonden te juichen. Dus hun WERKplek.
    Je eigen mening heeft hier dus niets mee te maken Thuy Van, wel dat je die thuis moet laten tijdens het werk.

Plaats een reactie

Delen