Viroloog Peter Piot. Foto screenshot Zevende Dag.

Viroloog Peter Piot. Foto screenshot Zevende Dag.

Uncategorized

Viroloog Peter Piot hard voor ongevaccineerd zorgpersoneel: “Dat is doodslag”

Ruben Notteboom

Viroloog Peter Piot is hard voor ongevaccineerde artsen. Hij noemt het doodslag dat artsen dat doen en vindt het volledig onaanvaardbaar omdat ze “het leven van de patiënt in gevaar brengen”. Dat zegt hij in ‘De Zevende Dag’.

Oostenrijk is het eerste land dat vaccinatie verplicht. Velen vragen zich nu af of dit een domino-effect zal creëren in Europa. Het ziet er nog niet naar uit dat België een algemene vaccinatieplicht wil invoeren, maar men denkt er wel al over om het te verplichten in de zorg.

Peter Piot wil geen algemene vaccinatieplicht, maar wel in de zorg

Viroloog Peter Piot is duidelijk voorstander van vaccinatieplicht in de zorg. Hij kan niet begrijpen dat een arts zich niet laat vaccineren. Piot is een belangrijke viroloog. Zo adviseert hij bijvoorbeeld Ursula von der Leyen, de Europese Commissievoorzitter, over het coronavirus.

In ‘De Zevende Dag’ vertelt hij dat “ongevaccineerde artsen de zwaksten blootstellen aan het virus, wat eventueel hun dood kan veroorzaken” en vindt dat “doodslag”. Hij argumenteert dat ongevaccineerd zorgpersoneel hun job moet verliezen. “Het is zwaar om iemands job af te nemen, maar als het moet zetten we de belangen van de maatschappij tegenover één persoon,” klinkt het. “Zonder vaccinaties in de zorg zie ik het niet zitten, we gaan veel mensen doden en dat kan niet in een ziekenhuis.”

Waakzaamheid blijft noodzakelijk, zeker door nieuwe varianten en wetenschappelijke inzichten

Een algemene vaccinatieverplichting ligt voor hem nog niet op tafel. “Dat is momenteel nog niet de juiste beslissing, want niet iedereen brengt mensen op dezelfde manier in gevaar. De maatregelen moeten in verhouding staan tot het risico,” besluit Piot. Hij roept wel op om te blijven te strijden tegen het virus, want het virus “verspreidt zich sneller dan we soms zien”. Hij hoopt wel dat het vaccin en het mondmasker samen het virus zullen wegdringen. “We zien zeven keer meer ongevaccineerde mensen in het ziekenhuis. Ik denk dat we nog voor vele jaren naar een mondmaskermaatschappij gaan.” Zeker nu nieuwe varianten de kop boven blijven steken, zoals de deltavariant, moet men volgens hem waakzaam blijven en de maatregelen naleven.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

11 gedachten over “Viroloog Peter Piot hard voor ongevaccineerd zorgpersoneel: “Dat is doodslag””

  1. De zevende dag ! toen men de kinesiste bevroeg over het waarom van niet vaccineren melde deze dat ze 2x gevaccineerd was maar overwoog om geen derde prik te nemen , de reden hiervoor was dat ondanks al haar voorzorgen dus 2 vaccinaties , handschoenen en mondmasker ze toch nog mensen besmette ! op dit gegeven werd niet geantwoord en werd niet besproken ,alsof het niet bestond zelfs de moderatoren van het debat repten met geen woord over wat hier verteld werd nee de antivaxers hebben het totaal verkeerd en moeten beter onderwezen worden , zeer vreemd hoe men hier aan voorbij gaat en dit helpt de zaak totaal niet vooruit

  2. Vreemd dat immunologen héél deze bewering onderuit halen… De media die BEWUST door de pharma betaalde Virologen blijft opvoeren in opdracht van de VIVALDI schurken zal hoe dan ook de rekening gepresenteerd krijgen!
    NIET VERGETEN DAT DE VACCINS (TE VEEL) BETAALD WORDEN DOOR DIE CLOWNS VAN DEREGERING!!!

  3. besmetting door zorgpersoneel is mogelijk of ze nu gevaccineerd of niet gevaccineerd zijn. je kan argumenteren dat de eerste onopzettelijke doodslag is en het tweede eh… met voorbedachte rade? In beide gevallen hangt het eigenlijk af van het correct gebruik van PBM’s en regelmatig testen, heeft niks met vaccinatie te maken.

  4. Weer zo’n aandachtshoer die enkel maar zijn wil gaat opdringen. Dat zijn nu eens arrogante wezens die dus niet kunnen verkroppen dat er mensen met andere gedachten zijn. Weg met zulke gevaarlijke dictators.

  5. Laat ons zuinig omspringen met de woorden moord en doodslag. Als we die begrippen gaan oprekken, zoals we doen bij racisme, dan eisen we binnen de kortste keren gevangenisstraf voor de meest onschuldige en banale menselijke handelingen.

  6. Zo kan je ook stellen dat niet-vaccineren racisme is indien je blank bent. Want blijkbaar is er een hoger sterfte percentage bij gekleurde mensen… Welke viroloog zal dit binnenkort verkondigen?

  7. Piot is dus belangrijk omdat hij onze Ursula adviseert. Ik wist echt niet dat je op grond van deze criteria als belangrijk werd beschouwd. Volgens mij weet deze kerel niet waarover dit echt gaat. Hij brengt hier een soort toneelstukje. Zo zie je maar wat ze er voor overhebben hun ding op te dringen.

Plaats een reactie

Delen