Actievoerders Lombardsijde. Foto Facebook

Actievoerders Lombardsijde. Foto Facebook

Uncategorized

Vlaams Belang voert actie aan asielcentrum Middelkerke

Wijnand Meeus

Vlaams Belang West-Vlaanderen voerde vandaag actie aan het asielcentrum in Lombardsijde, Middelkerke, als protestactie tegen de heropening. Federale volksvertegenwoordigers Dries Van Langenhove en Wouter Vermeersch namen het woord. België is het OCMW van gans de wereld”, klinkt het bij Vermeersch. “De asielzoekers worden niet alleen ondergebracht in hotels, maar ook in vakantiedomeinen. België is een luilekkerland voor de asielzoekers.”

“Ook de burgemeester van Middelkerke, Jean-Marie Dedecker, liet ons weten dat het asielcentrum een grote extra last teweegbrengt voor de scholen hier in de omgeving”, gaat Vermeersch verder. “Want de kinderen van het asielcentrum worden niet hier onderwezen maar in de scholen hier in de buurt. Terwijl onze eigen kinderen ondertussen gedwongen worden om een mondmasker te dragen, brengt men hier honderden asielzoekers bij elkaar en in onze scholen. Compleet onverantwoord in deze coronatijden!” Vlaams Belang eist een gesloten centrum in plaats van de meerdere open centra in West-Vlaanderen. “De illegalen moeten worden opgespoord, opgepakt en opgesloten in afwachting van terugkeer naar eigen land.”

“De laatste jaren zijn duidelijke politieke beslissingen genomen”

“Over de nieuwe asielzoekerscentra wordt gedaan alsof het een natuurlijk fenomeen is”, klinkt het bij Dries Van Langenhove. “Alsof al die criminaliteit in en rond de centra bij het normale leven hoort. Maar dat is het natuurlijk niet. Die honderdduizenden migranten die op weg zijn naar Europa, naar België dat is geen natuurlijk fenomeen. De laatste jaren zijn duidelijke politieke beslissingen genomen. De criminaliteit is een nieuw en gecreëerd fenomeen door onze politieke elite.”

“Wij van Vlaams Belang zijn niet immoreel”, sluit Van Langenhove af. “Maar waarom zouden wij in godsnaam illegale migranten helpen die vaak tienduizenden euro’s hebben betaald aan mensensmokkelaars om naar hier te komen. Waarom zouden wij daar heel veel geld in moeten steken, als we met dezelfde euro’s veertig keer meer mensen kunnen helpen in onze regio.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

6 gedachten over “Vlaams Belang voert actie aan asielcentrum Middelkerke”

  1. Wij Vlamingen worden beknot in onze vrijheid, worden fiscaal uitgeperst als een citroen en die gasten komen naar hier om op ons kosten te leven. Al diegene die niet gevaccineerd zijn, onmiddellijk terugsturen naar land van herkomst. Genoeg is genoeg.

  2. Hoe gaan die asielzoekers in super geïsoleerde woningen wonen ? Hoe gaan ze een elektrische wagen kopen ? Hoe gaan ze de dure energiekosten betalen ? Daar hoor je Tinne Van der Straeten niets over zeggen. Gewoon allemaal met ons belastinggeld ! De doorsnee werkende Vlaming wordt fiscaal uitgemolken als een koe, t.t.z. tot ze droog staat ! Vele belastingplichtigen die overbruggingsrecht genoten hebben moeten dit nu voor meer dan de helft terugbetalen aan belastingen. Onze politiekers zijn altijd al goed geweest in de mensen een rad voor de ogen te draaien. En inderdaad België zit vol.

  3. U pleegt “Laster & Eerroof” door uw onbewezen aantijging van vermeend “racisme”(sic). U lijkt te wanen dat wij enigerlei wettelijke verplichting tot “xenofilie” zouden hebben, quod non. Schaam u !

Plaats een reactie

Delen