Uncategorized

Vlaanderen investeert zo’n 30 miljoen euro in nieuwe schoolgebouwen

Wannes Neukermans

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert bijna 30 miljoen euro in 84 scholenbouwprojecten over gans Vlaanderen. Deze nieuwe of vernieuwde infrastructuren moeten plaats bieden aan zo’n 7.000 leerlingen. “We blijven investeren in de kwaliteit van ons onderwijs. Dus ook in de onderwijsinfrastructuur”, verduidelijkt Weyts. “Onze leerlingen en leraren horen in de beste omstandigheden onderwijs te kunnen volgen en geven.”

Schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs kunnen voor bouw-of verbouwingswerken rekenen op financiële ondersteuning van de Vlaamse Overheid. Via Agion trekt Vlaanderen deze regeerperiode maar liefst drie miljard euro uit voor scholenbouw. Dat is een half miljard euro extra. Een nooit geziene investering die de grootste noden binnen voornamelijk het secundair onderwijs moet ledigen.

Deze maand investeert Weyts via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 28,9 miljoen euro in 84 scholenbouwprojecten over gans Vlaanderen. Op die manier zullen scholen vanaf volgend jaar met modernere infrastructuur aan de slag kunnen. Naast deze investeringen legt Weyts nog eens 7,8 miljoen euro vast voor kleinere verbouwings-en renovatiewerken. Het gaat dan over kleine ingrepen, maar ook dringende werken die omwille van overmacht snel uitgevoerd moeten worden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

Plaats een reactie

Delen