Ursula von der Leyen (Shutterstock)

Ursula von der Leyen (Shutterstock)

Uncategorized

Von der Leyen gebruikte privéjet voor reis van 50 kilometer

Pieter Van Berkel

Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen gebruikte een privéjet voor een reis van zo’n 50 kilometer. Dat schrijft de Britse krant The Telegraph.

Von der Leyen gebruikte een privéjet voor een reis tussen Wenen en Bratislava, een afstand van zo’n 50 kilometer. Sinds haar aantreden in december 2019 gebruikte ze een privéjet voor 18 van haar 34 officiële reizen, Dat is meer dan de helft.

Volgens een bron binnen de Commissie zouden de reizen “niet haalbaar” zijn geweest met commerciële vluchten. “Een luchttaxi wordt alleen gebruikt wanneer dat nodig is, om aanwezig te kunnen zijn bij vergaderingen op verschillende plaatsen volgens een zeer druk schema”, zegt een woordvoerder van de Commissie.

Het nieuws geraakte bekend tijdens de COP26-klimaattop in Glasgow, waar von der Leyen ook present tekent, en levert haar heel wat kritiek op. De Europese Commissie verdedigt zich door te zeggen dat hun vliegtuig naar Schotland op biobrandstoffen vloog.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

20 gedachten over “Von der Leyen gebruikte privéjet voor reis van 50 kilometer”

  1. Dat Ursula von der Leyen een omhooggevallen geit was dat wisten we al. Zoals altijd is het gewone volk de dupe van al die klimaatwaanzin. Die is voorzitter van de Europese Commissie, iemand die haar gekozen heeft ?

  2. Mevr. Von Der Leysen hopelijk was er voor u een zetel gereserveerd waarin u kon plaatsnemen ,terugdenkend aan het voorval die u bij Erdogan is overkomen , waarbij u als vrouw ten overstaan van een man liet discrimineren en dit zonder enig protest hebt laten betijen.

  3. Wat een gedoe voor een paar vliegtuigreisjes.
    En wat een rits minderwaardigheids gevoelens.
    Het echte plebs bestaat al lang niet meer.
    In de tijd van de Romeinen was het plebs schering en inslag.
    Het zijn trouwens de Romeinse elites die het woord hebben
    uitgevonden.
    Indien er iets is wat ik nooit voelde tegenover de “elite” dan is het wel afgunst : ze zijn rijk OK maar er is ook een keerzijde aan de medaille. Ik moet hun leven niet.
    En tenslotte is er onze aloude spreuk : wie het breed heeft, laat het breed hangen.

Plaats een reactie

Delen