In beeld: Oekraïners vernielen Russisch oorlogsschip in haven van Berdyansk

Schermafbeelding (Twitter)

Uncategorized

Vooruit-fractieleider haalt uit naar “zelfverklaarde socialist” Mark Elchardus: “Van het padje af”

Anton Schelfaut

Vooruit-fractieleider in het Vlaams Parlement Hannelore Goeman heeft zich in een interview met De Zondag kritisch uitgelaten over socioloog Mark Elchardus en zijn nieuwe boek Reset. “Hij is als zelfverklaarde socialist toch het noorden kwijt, hoor, van het padje af zelfs”, hekelt ze.

“Wat zegt hij (Elchardus, red.) allemaal?”, vraagt Goeman zich hardop af. “Dat de rechterlijke macht ondergeschikt moet zijn aan het parlement. Hij praat zelfs over een volkswil en verwijst naar de Vlaamse natie als het grote ideaal. Sorry, maar dat is de weg kwijt zijn. Wél interessant is zijn denkoefening over het belang van een gemeenschapsgevoel. Identiteit is superbelangrijk.”

Identiteit

Goeman benadrukt dan ook dat het begrip ‘identiteit’ niet ondergraven mag worden door progressieven. “Ook wij, socialisten, moeten daarover durven spreken”, klinkt het. “Onze kernwaarde is solidariteit. Maar als je wil dat mensen solidair zijn, dan moeten ze een gemeenschap vormen. Vandaag voelen veel mensen zich verloren in onze samenleving. Let wel: identiteit valt voor mij niet samen met een geïdealiseerde constructie zoals de Vlaamse natie. We moeten een gemeenschapsgevoel bouwen op gedeelde normen en waarden.”

“De mensen liggen niet zozeer wakker van migratie, wél van integratie”, aldus nog Goeman. “Als nieuwkomers Nederlands leren, is dat goed voor henzelf, voor hun kansen in het onderwijs en op de arbeidsmarkt, én voor de gemeenschap.” 

https://redactie.palnws.be/2021/11/mark-elchardus-socioloog-vub-het-sterke-gemeenschapsgevoel-dat-je-nodig-hebt-om-de-grote-problemen-van-de-toekomst-aan-te-pakken-valt-op-belgisch-niveau-niet-meer-te-creeren/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

16 gedachten over “Vooruit-fractieleider haalt uit naar “zelfverklaarde socialist” Mark Elchardus: “Van het padje af””

  1. “Wij socialisten” citaat van Vooruit-fractieleider in het Vlaams Parlement Hannelore Goeman. Die “Wij” zijn de kaviaar fake socialisten van de ex-Socialistische partij, die uit schaamte, vanwege corrupt tot op het bot, hun naam veranderden in “Vooruit”. In het dagelijks leven de muilezels van peetvader Di Roepie. Neen mevrouw Hannelore wij zijn niet vergeten dat jullie in Antwerpen een pact sloten met de Groenen en bij de eerste gelegenheid verraad pleegden door ze te dumpen en te ruilen voor de N-VA van BDW. Van de rode maffia, verlos ons Heer.

  2. Dit is toch wel van de pot gerukt! Mark Elchardus een “zelfverklaarde socialist?” Ik zou eerder zeggen: een die tot ‘voortschrijdend inzicht’ is gekomen.

    “Wij moeten een gemeenschapsgevoel bouwen op gedeelde normen en waarden”. Ze zegt er echter niet bij welke deze zijn, want indien iedereen woke zou zijn wordt zelfs dat een gedeelde norm en waarde. Oppassen dus voor op maat gesneden normen en waarden.

  3. Is Hannelore Goeman van Vooruit als inclusieve socialiste dan tegen de wil van het volk ? Wellicht zal ze enkel haar eigen wil en standpunten willen opdringen. Als haar kernwaarde solidariteit is, zou ze dan ook solidair zijn met mensen die kiezen voor natuurlijke immuniteit en zich niet willen laten inenten ? Tevens denk ik dat veel mensen wel wakker liggen van migratie, maar niet van integratie want daar moeten ze zelf voor zorgen en daarvoor krijgen ze hier alle kansen.

  4. Onzin. Socialisme kent geen gemeenschap. Het gaat uit van de internationale. Proletariërs aller landen verenigt u. Het mag geen verschil maken tussen een Vlaamse, Waalse of Marokkaanse proletariër. In de jaren ’30 ontwikkelde zich een rechtse vorm die het eigen volk centraal stelde. Proletariërs eigen volk verenigt u. Aangezien de eerste vorm een internationaal socialisme is, noemde men de rechtse vorm nationaal socialisme. Het VB zit op dezelfde lijn maar is niet misdadig. Toen legde men genetische verbanden, terwijl VB culturele verbanden legt. Ondertussen loopt het linkse socialisme leeg. Binnenkort resten enkel nog de allochtonen. Die zijn immers internationaal.

  5. “Hij is als zelfverklaarde socialist toch het noorden kwijt, hoor, van het padje af zelfs” Nee mevrouw Goeman, hij heeft het licht gezien in de duisternis, wat voor u waarschijnlijk nooit komt.

  6. Uw gezond verstand gebruiken of terugvinden in plaats van ideologisch voorgekauwde dogma’s te herhalen , zal voor de kaviaarsossen en de goulag communisgen natuurlijk ” van het padje af ” zijn .

  7. Allez, daarmee hebben we ook voor het eerst den tetter van Hannelore Goeman – who the fuck is …? – eens gehoord. Die overigens wil samenwerken met de stalinisten van de PVDA. Ik heb de indruk dat ze er beter ook kan gaan inzitten…

  8. Socialisten, ik hoor sujetten… Volgens mij is vooruit zelfs de weg kwijt… Er word gwn niet geluisterd naar het volk en al die stigmatisering helpt al zeker niet, dat men in het ivoren nog denkt dat mensen nog rap gaan vergeven voor de afgelopen jaren bewijst nog maar eens hoe arrogant vooruit wel niet is, het is hautain gwn

  9. conner en hannelore,2 socialisten,ik vraag me af of deze lui samen afspreken.Hannelore wil de bitch zijn doch weegt te licht en conner twijfelt of hij uit de kast moet komen en al zijn vrouwelijke fans en potentiële kiezers zal verliezen.Gelukkig heeft de heer M Elchardus het lichtend pad gevonden en kan zijn bijdrage leiden tot nog meer kiezers voor de NVA.

  10. “Ontwaaaaaak verwoooorpenen der aaaaarde” uit het straatliedje “de Internationale” dat telkens jaarlijks gekweeld wordt door de caviarsossistische elite op hun 1 mei carnaval kermis zatsel.

Plaats een reactie

Delen