De drie slachtoffers: Anthony Huber, Joseph Rosenbaum en Gaige Grosskreutz. Foto Twitter

De drie slachtoffers: Anthony Huber, Joseph Rosenbaum en Gaige Grosskreutz. Foto Twitter

Cultuuroorlog

VRT: “Rittenhouse maakte zwarte slachtoffers”

Simon Segers

Na de bekendmaking van de volledige vrijspraak van Kyle Rittenhouse, schreef VRT NWS dat hij een blanke jongeman is die zwarte slachtoffers maakte. De twee dodelijke slachtoffers zijn echter blanken. De foutieve bewering werd ondertussen uit het artikel gehaald.

“Tegenstanders zagen er alweer een nieuwe rassenzaak in. De dader was immers een blanke jongeman, de slachtoffers waren zwart”, schreef VRT NWS. Rittenhouse, een Amerikaanse tiener, schoot in augustus 2020 in Kenosha, Wisconsin drie blanke mannen neer tijdens Black Lives Matter-protesten. Twee van hen waren ongewapend en overleden aan hun verwondingen. De derde man was gewapend met een pistool en raakte gewond aan de arm.

De dader stond onder andere terecht voor moord met opzet, poging tot moord met opzet en poging tot doodslag. Vrijdagavond vond de uitspraak plaats na dagen overleg van de jury. Een politiemacht werd op voorhand gemobiliseerd om eventuele rassenrellen te bedwingen. Rittenhouse werd over de volledige lijn vrijgesproken.

VRT publiceerde een correctie: “In een eerste versie van dit artikel stond foutief dat de mensen die zijn neergeschoten zwart waren in plaats van blank. Onze excuses.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

37 gedachten over “VRT: “Rittenhouse maakte zwarte slachtoffers””

  1. Lol, en wat nog verzwegen wordt is dat een van de BLM’ers, die de 17- jarige Kyle met een baksteen op het hoofd sloeg, Joseph Rosenbaum was. Rosenbaum was in feite een meervoudig veroordeeld verkrachter van minderjarigen. De man werd in 2002 tot 10 jaar en 2 jaar en 6 maand veroordeeld.
    Maar BLM is heilig zwart bloed, dus een blanco blad.

    PS: Kyle verdedigde een garage die eerder al door BLM beroofd en in brand gestoken werd. Natuurlijk werd BLM hiervoor niet aangepakt.

  2. Typisch VRT. Vertrekken vanuit een narratief, en zich baseren op berichtgeving van CNN als het over de Verenigde Staten gaat.

    Gaan ze hun berichtgeving ook eindelijk corrigeren als het over de Trump Rusland hoax gaat? Nope
    De meeste mensen hier denken nog altijd dat het waar is.

    Blij voor Kyle, duidelijk geval van zelfverdediging. De opluchting was duidelijk te zien bij de uitspraak.

  3. Ze trekken maar al te snel de kaart van “racisme”. En eenmaal die kaart getrokken, doet het er niet meer toe of je schuldig of onschuldig bent…. als witte man, ben je dan sowieso schuldig. Maar in al hun woke enthousiasme en gebrekkige dossierkennis, waren ze bij onze linkse media blijkbaar vergeten dat de slachtoffers niet zwart waren. Hoe typisch!
    De “slachtoffers” hadden trouwens een redelijk uitgebreid strafblad en met een skateboard kun je ook iemand zijn hersens inslaan. Kyle heeft, in zijn jeugdige naïviteit, enkel uit zelfverdediging gehandeld terwijl een “slachtoffer” een geladen pistool op zijn hoofd had gericht.
    Was het misschien ook zelfverdediging voor onze linkse acteur Alec Baldwin die als fervente “anti wapen lobby” met een pistool staat te zwaaien en iemand heeft doodgeschoten?

  4. Bijlange niet de slachtoffers waren geen Afro-Amerikanen maar Europeo-Amerikanen, meer bepaald alle drie zijn vermoedelijk blijkbaar toevallig joodse slachtoffers naar hun respectievelijke eigennamen te oordelen : “Huber”, “Rosenbaum”, “Grosskreutz” . Waarom dat die dan toch mede betoogden samen met “Black lives matter” is wel vreemd en onduidelijk vermits zij zelf toch toch geen Afro-Amerikanen zijn. Zouden alleen “black lives” er toe doen maar al die overige etnische bevolkingssegmenten niet ? Dat lijkt overduidelijk toch naar pure & onversneden “discriminatie” te neigen ! “ALL lives matter !” zonder enigerlei onderscheid !

  5. Eens temeer rapporteert de VRT in functie van de door hen beoogde PoCo-propaganda. Waarom de Rode Burcht blijven betoelagen uit bij ONS tegen heug en meug afgestroopt belastinggeld voor dergelijke verspreiding van desinformatie ?

  6. Wie gelooft de Vreemdelingenpromotionele Radio en Televisie nog, als ze een kans krijgen blanke hetero mannen te criminaliseren dan is het feest. Anders gepigmenteerden plegen geen criminele feiten, dat noemt men dan “cultuur”.

  7. De USA-berichtgeving van de Vlaamse media is ontstellend zwak en eenzijdig. Ze is volledig en gemakshalve gebaseerd op het napraten van de Washington Post en CNN, 2 mediaspelers die voor de volle 100% op de hand van de Democraten zijn en er op los liegen wanneer het in hun kraam past. Feit is dat de Amerikaanse burger, blank én zwart, zich meer en meer afkeert van de op hol geslagen uiterst linkse koers die Biden en zijn partij zijn ingeslagen. Maar onze linkse (maar volgens hemzelf wel objectieve!) Bjorn Soenens ziet dat natuurlijk helemaal anders…

  8. Dat zegt veel, zo niet alles over de betrouwbaarheid van de berichtgeving door die rijkelijk met ons belastinggeld betaalde klunzen daar bij die over-gepolitiseerde VRT. Maar dat hadden we al lang in de gaten.

  9. U maakt dezelfde fout. Joseph Rosenbaum, een veroordeeld kinderverkrachter, was Joods. Gaige Grosskreutz, die een vuurwapen richte op Rittenhouse maar overleefde, was dat ook. De achtergrond van het andere dodelijke slachtoffer, de meermaals veroordeelde geweldpleger Anthony Huber is niet bekendgemaakt, maar mogelijk ook Joods.
    Opvallend dat waarschijnlijk 3 niet-zwarte relschoppende BLM-activisten Joods zijn. De Joden maken nochtans minder dan 3% van de VS-bevolking uit.

  10. Rony Van Gastel wordt bij de VRT omschreven als “volgt Frankrijk op de voet” (dus niet de VS …). Livor mortis is de vorming van lijkvlekken door het zakken van het bloed. Door een ontbindingsproces kan de huid na 2 weken echt zwart worden. Echter, specialist Rony is er in geslaagd mensen in de VS te ontdekken die al na 2 seconden zwart worden als ze omver geschoten worden. Wat ’n fantastische omroep hebben wij toch !

  11. Dit illustreert nog maar eens de ronduit criminele vooringenomenheid van de poco-reporters in onze pers. De mensen die dit geschreven hebben, hebben dus blijkbaar niets gevolgd of gelezen i.v.m. dit proces en komen dan met hun zgn. ‘expertise’ en ‘neutrale berichtgeving’ de bevolking wat wijsmaken. Ondertussen blijft er toch wel wat hangen van hun leugens.

  12. Ik volg elke dag het nieuws in de V.S tot op een bepaalde hoogte , en tot wat CNN , MSNBC , NBC , ABC , CBS , etc. zijn verworden is gewoonweg misselijkmakend !! De MSM zijn overal niet te vertrouwen , maar in de V.S. zijn het geen demagogen meer maar pathologische criminele leugenaars ! dat zijn geen journalisten meer maar simpelweg de militaire tak van de corrupte Democratische partij . Als je de harde feiten van een gebeurtenis (Rittenhouse) kent omdat je het effectief op de voet gevolgd hebt , en je ziet dan hoe de VRT erover bericht , dan heb je het levendig bewijs dat de VRT voor geen meter meer deugt , alsook heb je in real time kunnen waarnemen dat ze pure propaganda en perceptie-managementbureaus zijn geworden ! Maar de domme massa die alleen maar naar de VRT of VTM kijkt en denkt dat deze anno 2021 nog steeds objectief neutraal nieuws brengen , die gaan slapen met de leugen dat Rittenhouse een racist is die twee koorknaapjes heeft geëxecuteerd ! En dan zogezegd per ongeluk ” zwarte slachtoffers ” schrijven initieel , intentionele pure misleiding . De reden hiervoor is dat ze goed genoeg weten dat velen het al gelezen hebben en achteraf niet meer wederkeren naar het artikel in kwestie , mission accomplished , de domme schapen zijn ermee weg en denken dat het een moorddadige racist is , pure gangsterpraktijken . Maar zulke zenders zullen oogsten wat ze gezaaid hebben , CNN b.v. haalt de laatste tijd geen 100.000 kijkers meer voor geen enkel programma , de meesten in de States hebben het eindelijk doorgekregen na al die jaren .

  13. Als de daders zwarten zijn geen woord over hun etniciteit. Als ze slachtoffer zijn kan het niet genoeg benadrukt worden. En omgekeerd met blanken natuurlijk.
    Trouwens, heeft het belang of de slachtoffers blank ,of zwart waren?

  14. Ik denk dat de VRT de grote fout heeft gemaakt, zich enkel te baseren op nieuws van MSNBC en-of CNN die zeer politiek gedreven waren en niet objectief waren in hun verslag.

    Voornamelijk MSNBC was gemeen, enkele dagen voordat de rechtszaak eindigde hadden werd een producer van MSNBC gearresteerd, die de bus achtervolgende van juryleden en door een licht rijde, mogelijks om hun te fotograferen. Terwijl de identiteiten van de jury leden anoniem moesten blijven.

  15. “de meeste mensen hier” foei Liesbeth, dergelijke veralgemeningen staan toch niet in uw WOKE-handboekje mag ik hopen? En uw reactie is uiteraard en zoals steeds totaal naast de kwestie 😉

  16. hey!! super van PALnws om de dader ‘in de kijker’ te zetten,
    de MSM is nog volop bezig om uit te zoeken wie de dader zou kunnen zijn
    dat kan nog dagen duren
    MSM zal de dader ongetwijfeld ‘gek’ verklaren,

  17. De officiële website met vermoedelijke drugsreacties van de Europese Unie meldt nu 30.551 sterfgevallen en 1.163.356 bijwerkingen van COVID-vaccins Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson en AztraZeneca tegen januari.

    Volgens het Europees Geneesmiddelenbureau, een officiële website van de Europese Unie, zijn de gegevens over bijwerkingen van COVID-19-vaccins gepubliceerd op het portaal ADRreports.eu, waar gebruikers het totale aantal individuele meldingen van vermoedelijke bijwerkingen kunnen zien (ook bekend als individuele casusveiligheidsrapporten of ICSR’s).”

    Alle gegevens die op de website en in de meldingsformulieren per geval worden weergegeven, zijn afkomstig van EudraVigilance, “een systeem voor het verzamelen van meldingen van vermoedelijke bijwerkingen, het beoordelen van de voordelen en risico’s van geneesmiddelen tijdens hun ontwikkeling en het bewaken van hun veiligheid na goedkeuring in de Economische Ruimte van de Europese Unie (EER). ”

    EN NU JIJ !

Plaats een reactie

Delen