Cultuuroorlog

Youtube censureert Republikeinse senator wegens negatieve uitspraak over Russisch vaccin

Redactie PAL

In de Verenigde Staten is ophef ontstaan nadat Youtube een speech, afkomstig van de Republikeinse senator Darrell Issa, verwijderde. Dat meldt Fox News. Issa noemt het incident bewijs dat Youtube bevooroordeeld is tegenover Republikeinen.

Issa gaf zijn speech in juli op EDGE2021. Dit is een beurs waarop onder andere gesproken wordt over defensie en volksgezondheid, met een focus op de technologie die daarbij gebruikt wordt. “De speech ging over data en was zeer onpartijdig”, zegt Issa. “Ik maakte de vergelijking dat, net zoals met de originele Sputnik waar de Russen eerder waren maar wij beter waren, zij eerder met een vaccin kwamen maar het onze beter is.”

Echter is zijn toespraak nu verwijderd omdat hij desinformatie zou verspreiden over vaccins. “De media hebben constant bericht over het feit dat de Amerikaanse vaccins beter zijn dan de Russische”, gaat hij verder. “Youtube censureert AP niet, ze censureert de New York Times niet, maar ze censureert wel Darrell Issa omdat hij zegt dat ons vaccin beter is.” Het is inderdaad zo dat het Amerikaanse vaccin zelfs door de Amerikaanse autoriteiten als superieur wordt gezien, daar een inenting met het Sputnik-vaccin niet volstaat om de VS binnen te mogen. Dat Issa voor een dergelijke uitspraak gecensureerd wordt is dus opvallend. Youtube en Google wilden echter niet op het incident reageren.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




2 gedachten over “Youtube censureert Republikeinse senator wegens negatieve uitspraak over Russisch vaccin”

  1. In feite wijzen alle NIET Amerikaanse studies erop dat het Russisch vaksin minstens evenwaardig of zelfs beter is dan de Amerikaanse produkten. Dat Europa en de VS Sputnik niet erkennen ligt gewoon aan de USA die hun markt beschermen en promoten, niet aan het ontbreken van kwaliteit bij het Russisch produkt.
    PS. Als Palnews deze reaktie zoals gewoonlijk niet wenst te plaatsen, vraag ik dit keer met aandrang dan toch zelf enig onderzoek te doen. In het belang van de Vlamingen hun gezondheid.

Plaats een reactie

Delen