Eric Zemmour vrijgesproken voor uitspraken rond Pétain, maar krijgt onmiddellijk nieuwe klacht aan zijn been wegens "racisme"

shutterstock

Uncategorized

Zemmour kondigt vandaag zijn kandidatuur aan

Pieter Van Berkel

De Franse journalist en opiniemaker Eric Zemmour zal dinsdagmiddag zijn kandidatuur voor de Franse presidentsverkiezingen aankondigen. Dat melden verschillende Franse media.

“Een boodschap aan het Franse volk zal worden uitgezonden op onze sociale netwerken”, zegt een bron uit zijn entourage tegen persbureau AFP. Daarna zal Zemmour ’s avonds op televisiezender TF1 verschijnen. Verschillende Zemmour-aanhangers hebben intussen #Zemmourcandidat getweet.

Het officiële startschot van zijn campagne zal op 5 december gegeven worden in de Zenith in Parijs. De zaal heeft bijna 7.000 zitplaatsen. De datum is allicht geen toeval, aangezien de centrumrechtse Les Républicains de dagen daarvoor hun presidentskandidaat uitkiezen op hun partijcongres.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

5 gedachten over “Zemmour kondigt vandaag zijn kandidatuur aan”

Plaats een reactie

Delen