Afbeelding illustratief - Shutterstock

Afbeelding illustratief - Shutterstock

Uncategorized

Ziekenhuizen moeten opnieuw helft bedden vrijhouden voor COVID-patiënten

Wijnand Meeus

De Belgische ziekenhuizen moeten tegen vrijdag 19 november opschalen naar fase 1B. Dat betekent dat de helft van de bedden op intensieve zorgen moet worden vrijgehouden voor mogelijke patiënten die besmet zijn met het coronavirus. Dat maakte FOD Volksgezondheid maandag bekend.

De beslissing is het gevolg van een evaluatie van HTSC, een orgaan dat de ziekenhuisbezetting in België monitort en beheert. Concreet zullen ongeveer 1.000 van de 2.000 intensive care bedden voor COVID-patiënten worden gereserveerd. Niet dringende ingrepen worden daarom ook uitgesteld.

Tot nu toe moest een derde van de ic-bedden worden vrijgehouden. Maar dat aantal dreigt snel ontoereikend te worden. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) had zondagavond al verklaard dat de kaap van meer dan 500 mensen op intensieve zorg was overschreden. Dat aantal blijft nog altijd geleidelijk aan toenemen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

9 gedachten over “Ziekenhuizen moeten opnieuw helft bedden vrijhouden voor COVID-patiënten”

  1. Altijd datzelfde gezeik over IC bedden. Zijn er dan maar 2.000 IC bedden in België op een bevolking van 11.560.000 ?
    Dat is 0.01730 % van de bevolking.. Dit alles is de oorzaak van de jarenlange bezuinigingen in de zorg en de minachting voor het zorgpersoneel. In het begin van Covid waren het de helden van de zorg en nu worden ze dagelijks onder druk gezet wegens een gebrek aan middelen en geld. Onze woke-politici geven liever miljoenen uit aan projecten in het buitenland, importeren ondertussen asielzoekers met duizenden en maken van België een ontwikkelingsland. Na bijna twee jaar maatregelen tegen covid en miljoenen vaccins verder staan we nergens.

  2. Diverse Antwerpse ziekenhuizen (oa. Medisch Directeur GZA) bevestigen dat hun intensieve overstelpt wordt met dubbel gevaccineerden met VACCINATIESCHADE. Je begrijpt hieruit dat vaccinatie niet beschermd, verspreiding mogelijk blijft maken en ons immunsysteem grotendeels of volledig uitschakeld. De overheid en media spelen een erg leugenachtig spel.

  3. Dat hoef je mij niet uit te leggen, mijn schoondochter staat als verpleegster in de zorg in een ziekenhuis. Mankracht is er onvoldoende, een deel besmet, een deel ziek of met burnout en een deel dat een andere job zoekt. Nu dat verplegend personeel nog eens verplicht volstampen met vaccins en dan zullen er nog een aantal de brui aan geven.

  4. Carrière maken voordat de bom valt
    Werken aan mijn toekomst voordat de bom valt
    Ik ren om mij agenda voordat de bom valt
    Veilig in het ziekenfonds voordat de bom valt….

    DOE MAAR

Plaats een reactie

Delen