‘De Roze Leeuw’ richt Vlaamse afdeling op: “Groot draagvlak in Vlaanderen”

De Roze Leeuw. Facebook

Uncategorized

Zijn we op weg naar nieuwe lockdown? Jambon: “Absoluut niet”

Anton Schelfaut

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) maakt zich sterk dat we niet op weg zijn naar een nieuwe lockdown. “Absoluut niet”, benadrukt hij in VTM Nieuws.

“Dat het aantal besmettingen zou toenemen, was voorspeld”, aldus Jambon. Dat vertaalt zich in meer ziekenhuisopnames en patiënten op intensieve zorgen, al hoopt de minister-president dat “we dat onder aanvaardbare normen kunnen houden”.

Een nieuwe lockdown is “absoluut niet aan de orde met de cijfers zoals ze nu zijn”, vervolgt Jambon. We moeten wel “dagdagelijks de cijfers analyseren en bijsturen waar nodig. Dat gebeurt permanent op verschillende niveau’s.”

Knokke-Heist verbiedt vanaf maandag alle georganiseerde cultuur-, sport- en jeugdactiviteiten voor iedereen ouder dan 13 jaar. Jambon hoopt echter dat er geen opbod ontstaat tussen gemeenten om strengere of soepelere coronamaatregelen in te voeren. Ook onderschrijft de minister-president de oproep van federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) om de basismaatregelen – zoals afstand houden en het dragen van mondmaskers – goed op te volgen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

9 gedachten over “Zijn we op weg naar nieuwe lockdown? Jambon: “Absoluut niet””

  1. Volgens Sciensano , u wel bekend, heeft een gevaccineerde 65 plusser 15,6. % meer kans om een positieve test af te leggen dan een niet gevaccineerde 65 plusser . Een niet gevaccineerde is niet a priori besmet, maar zo doet men precies wel.

Plaats een reactie

Delen