Illustratief. Foto Photonews

Illustratief. Foto Photonews

Uncategorized

18-jarige overleden in Brusselse cel

Wijnand Meeus

In een cel van de Brusselse federale gerechtelijke politie is maandagmiddag een jongeman overleden. De 18-jarige werd eerder opgepakt op verdenking van diefstal. Het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend en zal een autopsie laten uitvoeren.

“Maandag omstreeks 14.00 uur maakten de politiediensten die instaan voor de cellen, zich zorgen over de toestand van een persoon die de dag voordien werd aangehouden”, zegt parketwoordvoerder Martin François. “Ze hebben meteen een ambulance gebeld. Bij hun aankomst zijn de ambulanciers gestart met hartmassage en hebben ze een beroep gedaan op de MUG, die helaas omstreeks 15.00 uur het overlijden heeft vastgesteld.”

Het slachtoffer werd voordat hij werd opgesloten nog onderzocht door een arts. Deze verklaarde dat hij geen verdere medische zorgen nodig had en kon worden opgesloten. Het parket heeft nu beslag laten leggen op de bewakingscamera’s om de beelden te onderzoeken. Verder werd ook het labo van de federale politie ter plaatse gestuurd. Woensdag zal autopsie uitgevoerd worden op het lichaam van het slachtoffer, om met name toxicologische analyses uit te voeren.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

6 gedachten over “18-jarige overleden in Brusselse cel”

  1. Dergelijk overlijden gebeurd meestal omdat de dader zijn drugs die hij op zak heeft nog snel inslikt (en zo een overdosis binnen krijgt) omdat hij anders voor de tigste keer tegen de lamp loopt. Zeer dom, wat hadden we anders verwacht, want bepaalde bevolkingsgroepen worden in onze hoofdstad door haar activistische rechters niet gestraft. Jammer…

Plaats een reactie

Delen