Uw Mening: Overheid moet zich verzetten tegen uitspraak hof van beroep over klimaatdoelstellingen

Zuhal Demir. Photonews

Uncategorized

Vlaams Belang wil ‘Fort Europa’ om nieuwe migratiecrisis te voorkomen

Simon Segers

Vlaams Belang lanceerde woensdag een nieuwe campagne genaamd ‘Fort Europa’. De partij gelooft dat een nieuwe migratiecrisis zoals in 2015 om de hoek loert en presenteert daarom een brochure met beleidsvoorstellen. “We moeten een muur bouwen rond Europa: juridisch en op sommige plaatsen fysiek”, aldus voorzitter Tom Van Grieken.


Enkele geopolitieke oorzaken van de toename in migratie zijn onder andere de machtsovername in Afghanistan en de spanningen aan de grens tussen Wit-Rusland en Polen. Het aantal illegale migranten in Europa is in 2021 fors gestegen tegenover het voorgaande jaar. In België bedroeg de bezettingsgraad in de collectieve asielcentra in oktober 95 procent.

“Daarom moeten we nu actie ondernemen”, zei Van Grieken. “Met ons Fort Europa-plan willen we een ander pad inslaan – zowel op binnenlands als EU-niveau. De hefbomen die we hierbij voorstellen zijn haalbaar, wenselijk en realistisch. Dat bewijzen we met deze brochure aan de hand van cijfers, feiten en buitenlandse ‘best practices’. Het wordt tijd dat we het lijstje van verstandige landen in de EU vervoegen zoals Denemarken, Hongarije en Oostenrijk. Het wordt tijd voor een Fort Europa!”

Fysieke barrières

“Op Europees vlak moeten we de lidstaten aan de grens eindelijk de instrumenten geven die ze nodig hebben”, voegde Europees Parlementslid Tom Vandendriessche hieraan toe. “De grensstaten moeten hierbij in staat gesteld worden om legaal pushbacks te organiseren naar veilige landen. De EU moet de bouw van fysieke barrières op bepaalde ‘hotspots’ van illegale migratie aan de buitengrenzen financieren. Er kunnen hiernaast transitcentra buiten de EU gebouwd worden waar asielzoekers kunnen worden opgevangen tijdens hun aanvragen. De EU moet tot slot ook handels- en andere financiële sancties durven nemen tegen bijvoorbeeld landen die weigeren om hun onderdanen terug te nemen.”

Gezinshereniging en mensensmokkelaars

“Ook wij kunnen en moeten actie ondernemen, in tegenstelling tot wat staatssecretaris Mahdi doet vermoeden”, zei Kamerlid Dries Van Langenhove. “Een ander en beter asiel- en migratiebeleid is mogelijk. We kunnen onze binnengrens slim beveiligen, maar eens (illegale) migranten hier zijn, moeten we ook aan de slag. Het vluchtelingen- en subsidiair beschermden-statuut mag niet langer iets permanent zijn. Voor dit en andere zaken hebben we dringend een opt-out nodig uit het Europese asiel- en migratierecht, net zoals Denemarken dat heeft. Ook gezinshereniging moet beteugeld worden. Tot slot is het hoog tijd dat we het netwerk rond illegaliteit ontmantelen. Dit door mensensmokkelaars en huisjesmelkers hard te bestraffen, maar ook door de subsidies af te pakken van ngo’s die illegaal verblijf of migratie bevorderen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

5 gedachten over “Vlaams Belang wil ‘Fort Europa’ om nieuwe migratiecrisis te voorkomen”

  1. Tja, zolang rechts niet aan de touwtjes trekt zal er hier niks veranderen. Die linkse woke-rakkers hun verstand is totaal weggesmolten door hun machtsgeilheid, een zeer gevaarlijke substantie.

  2. Die hebben duidelijk poen blijven pakken, samen met de buitenlanders, anders zouden ze niet over ‘nieuwe’ spreken. Als je geen geld meer hebt en voor alles moet betalen, en zij niet, is er enkel een voortdurende crisis. Waar zijn die Huizen van Vlaamse Solidariteit eigenlijk, of is dat enkel een facebookpagina? Ik zit niet op facebook, dus redactie geef mijn
    mailadres maar door aan die Huizen als je een Vlaming wil helpen.

Plaats een reactie

Delen