Jussie Smollet (Photonews)

Jussie Smollet (Photonews)

Uncategorized

Acteur Jussie Smollet schuldig bevonden aan het in het scène zetten van haatmisdrijf tegen zichzelf

Pieter Van Berkel

De Amerikaanse acteur Jussie Smollet is door een jury schuldig bevonden aan het in scène zetten van een haatmisdrijf tegen zichzelf om zijn bekendheid te vergroten.

De jury in Chicago achtte Smollet na negen uur beraadslaging schuldig aan vijf aanklachten van openbare orde. Hij werd vrijgesproken van een zesde aanklacht, voor het liegen tegen een agent.

Smollet, die zwart en homo is, verklaarde in januari 2019 dat hij werd aangevallen door twee gemaskerde mannen. Volgens de acteur hadden zijn belagers een strop om zijn nek gedaan en chemicaliën over hem heen gegoten, terwijl ze racistische en homofobe scheldwoorden riepen en hun steun uitspraken voor Trump. “Dit is MAGA-land”, zouden zijn aanvallers volgens hem geroepen hebben.

Tientallen acteurs, zangers, activisten en andere bekendheden struikelden destijds over elkaar om hun steun uit te spreken voor Smollet. Mensen die twijfels hadden bij het verhaal werden door hen weggezet als racistisch. Ook huidig president Joe Biden en vicepresident Kamala Harris spraken destijds hun steun uit voor Smollet.

De Empire-acteur werd zelf een maand later gearresteerd. De politie beschuldigde hem ervan twee Nigeriaanse broers 3.500 dollar betaald te hebben om de aanval in scène te zetten. Smollet zou met de nepaanval geprobeerd hebben sympathie te krijgen van het brede publiek om zijn bekendheid te vergroten.

De broers, Abimbola Osundairo en Olabinjo Osundairo, getuigden op het proces en zeiden dat ze betaald werden door Smollet. De acteur hield zijn onschuld vol en noemde hen leugenaars.

Volgens de aanklagers op het proces was het bewijs tegen de acteur “overweldigend”. Smollet zou met zijn leugen enorme hoeveelheden tijd en middelen van de politie verspild hebben.

Behalve dat het tegen de wet is, is het gewoon verkeerd om iets zo ernstig als echte haatmisdrijven ronduit te denigreren en er vervolgens voor te zorgen dat het woorden en symbolen betrof die zo’n historische betekenis hebben in ons land”, zei speciaal aanklager Dan Webb tijdens zijn slotpleidooi.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

5 gedachten over “Acteur Jussie Smollet schuldig bevonden aan het in het scène zetten van haatmisdrijf tegen zichzelf”

  1. Minstens de perceptie wordt gecreëerd dat binnen de door “positieve actie”(sic) volkomen overbeschermde minderheden, er zich individuen zouden bevinden die graag simuleren “het discriminatoir benadeeld sukkelaarke” uit te hangen. Vermoedelijk om zo op nog meer politiek-correcte privileges getrakteerd te kunnen worden door het drastisch politiek-correct vergaloppeerd woke Systeem. Maar ho wee wie de brute pech heeft tot om het even welke meerderheid te behoren……

  2. Waarom waren de Nigerianen gemaskerd ? De wokes zijn er toch toe in staat om in de plaats van zwarte racistische criminelen blanken in den bak te draaien als “compenserende dekolonisatie”. Waarom al die inspanningen ?

  3. De Woke-idioten hebben zich weer eens volstrekt belachelijk gemaakt. Heerlijk om die pathetische interviews terug te zien van o.a. verongelijkte Don Lemon en andere zielenpoten ten tijde van deze (zoveelste) hoax van de linkse Dummies. Erikaatje en Liesbethje worden stilaan radeloos…

  4. daaro is die wetgeving rond ” haatmisdrijven ” een regelrecht fiasco . het zet aan tot misbruik omwille van een vage formulering en een activistische interpretatie . Maar zal het de bende idioten die in de va getrapt zijn , zoaas de seniele ” sleepy … ” aanzetten tot enige zelfreflectie ?

Plaats een reactie

Delen