Illustratief. Foto Photonews

Illustratief. Foto Photonews

Uncategorized

ACV en VSOA dienen stakingsaanzegging in voor federale ambtenaren

Wijnand Meeus

De vakbonden ACV en VSOA hebben een stakingsaanzegging ingediend voor het federale overheidspersoneel. Die zal ingaan op 14 januari om 22 uur voor onbepaalde duur. ACOD steunt de aanzegging niet. “Nu actievoeren heeft geen zin”, luidt het daar.

“In mei en juni van dit jaar hadden wij intensieve gesprekken en werden er voor een aanzienlijk aantal aspecten heel concrete fiches opgesteld, onder andere over de eindejaarspremie en maaltijdcheques”, klinkt het bij de vakbonden. “Sindsdien is het met betrekking tot de onderhandelingen over een sectoraal akkoord windstil.” De bonden zijn misnoegd dat de onderhandelingen met minister voor Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen) over een koopkrachtverhoging bij ambtenaren in het slop zitten.

De bonden eisen nu enkele maatregelen om de koopkracht van de ambtenaren te verhogen. Zo zou er een herwaardering van de weddeschaal, een volwaardige dertiende maand en de invoering van maaltijdcheques moeten komen. “Tot nu toonde de regering geen bereidheid om de nodige budgettaire middelen vrij te maken”, zeggen ze.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

8 gedachten over “ACV en VSOA dienen stakingsaanzegging in voor federale ambtenaren”

  1. Stamp onder hun kant en op de dop.

    Griekenland heeft 11.000.000 inwoners en 700.000 mensen in overheidsdienst…en failliet.
    Belziek heeft 11.000.000 inwoners en 1.300.000 in overheidsdienst. Maar Vlaanderen betaalt toch…
    In Wallonië vertegenwoordigt dat zelfs 54,01%.
    WAANZIN.

  2. Ambetantenaren (mensen met een zwaar beroep?) krijgen alweer als eerste een indexaanpassing op hun dik loon (loon naar werken), tevens krijgen ze een groter pensioen en dan durven die nog te gaan staken ook. Ik kan ze niet allemaal over dezelfde kam scheren maar er zitten veel rotz***** tussen. Neen, minder ambtenaren met minder loon en meer werklust en beleefdheid naar de burger toe, dat moet er komen. Ze verdienen nog niet genoeg voor niets te doen.

  3. Maar er zijn budgettaire middelen genoeg om vluchtelingen op te vangen.
    Men moet zijn prioriteiten kennen, toch?
    Los van dit alles, laat het maar stormen in het hoenderhok van Vivaldi.

  4. Volgens een studie van Randstad, verschenen in De Standaard in maart 2012 verdienden de werknemers in overheidsdienst 6 % meer dan in de privé. Toen al ! Zonder van de pensioenen te spreken en hun benijdenswaardig statuut. Men moet al iets serieus mispeuteren om aan de staat buiten te vliegen. Het aantal overheidsbedienden is dermate aangegroeid dat onze beroepspolitiekers niet anders kunnen dan rekening te houden met het electoraal belang van deze groep, waarbij er nogal veel politieke “beschermelingen” tussen zitten. Wanneer men het aantal overheidsbedienden extrapoleert naar het Nederlandse quorum zitten er hier 183000 teveel. Noteer daarenboven dat geen enkele ambtenaar ook maar één eurocent heeft verloren door de Covid-pandemie, dit in tegenstelling tot veel andere sectoren. maar de gulzige troetelkinderen van het regime vinden het toch nodig deze gekwetste maatschappij een bijkomende pak last te bezorgen.

Plaats een reactie

Delen