Alkmaar. Foto Shutterstock.

Alkmaar. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Alkmaar in verzet tegen nieuwe opvangplaatsen voor migranten

Ruben Notteboom

Het college van het Nederlandse Alkmaar wil zich verzetten tegen de aanbouw van nieuwe opvangplaatsen voor migranten. Ze kregen van de overheid de opdracht het oude belastingkantoor om te bouwen tot opvangcentrum, maar dat ziet Alkmaar niet zitten.

De mogelijkheid wordt nu onderzocht of er juridisch verzet aangetekend kan worden. Alkmaar is niet het eerste gebied dat niet blij is met de opdracht om nieuwe opvangplaatsen aan te bouwen. In Twenthe wil de Nederlandse overheid het oude vliegveld ombouwen, maar ook dat plan werd zonder applaus ontvangen.

Alkmaar niet eerste gebied ontevreden met komst nieuwe migranten

De aftredende overheid wil “acute noodopvanglocaties” voorzien door nieuwe migratiestromen, eerst uit Afghanistan en nu uit Wit-Rusland. Nederland zou een tekort hebben aan opvangplaatsen, net als België. Tom Van Grieken (Vlaams Belang) wees er echter op dat België niet per se te weinig opvangplaatsen heeft, maar gewoon te veel migranten.

Volgens NH Nieuws is het niet zeker of het oud belastingkantoor ook effectief zal gebruikt worden. Alkmaar moet het gebouw gewoon klaarmaken voor “als het nodig is”. In de regio Rotterdam en de steden Venray, Gorinchem en Enschede komen er wel nieuwe migranten bij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

3 gedachten over “Alkmaar in verzet tegen nieuwe opvangplaatsen voor migranten”

  1. In dat belastingkantoor zullen voortaan de bezoekers hun ingevulde belastingaangiften wel niet komen deponeren. Hebben wij niet ook over een gelijkaardig initiatief in Boom gelezen?

  2. Zitten de asilbetruger direct aan de bron : het belastingskantoor . Binnenkort een speciale asilbetrugertaks om hun sotternijen verder te kunnen zetten . En de hardst verongelijkte asilbetruger en zijn linkse volksverrader/advokaat om te oordelen over de bezwaren van de werkende belastingbetaler ?

Plaats een reactie

Delen