Het interieur van l'église Saint-Sulpice in Parijs - Afbeelding: Shutterstock

Het interieur van l'église Saint-Sulpice in Parijs - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Alle Franse kerken onder strenger beveiligingsniveau voor Kerstmis

Niels Geerinck

De Franse minister van Binnenlandse Zaken vraagt de prefecturen om in kerken, winkelcentra en andere ‘symbolische plaatsen’ de beveiliging op te trekken tijdens de feestdagen. Het dreigingsniveau voor kerken wordt speciaal opgedreven na concrete aanwijzingen.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin heeft gevraagd om de christelijke gebedshuizen onder een verhoogd toezicht te plaatsen. Ook winkelcentra, kerstmarkten en andere plekken waar veel mensen samenkomen worden aan de verhoogde veiligheidsmaatregel onderworpen, zo liet hij weten.

Darmanin roept op tot ‘speciale waakzaamheid’ voor Kerstmis en de rest van de feestdagen. Volgens hem en het Nationaal Veiligheidscentrum is een verhoging van het beveiligingsniveau aan de orde nadat er ‘indicaties’ werden vastgesteld. Zodoende bevindt het dreigingsniveau voor de kerken zich nu op een “verhoogd beveiligingsrisico van potentiële aanvallen”.

Ook de gelovigen zelf nemen maatregelen. Zo roepen ze op om verdacht gedrag en individuen te melden aan de ordediensten. Daarnaast zullen de parochianen extra toezicht organiseren om vandalisme aan de kerken of diefstal van religieuze relikwieën te voorkomen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

5 gedachten over “Alle Franse kerken onder strenger beveiligingsniveau voor Kerstmis”

Plaats een reactie

Delen