Donald Trump. Foto Shutterstock.

Donald Trump. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Amerikaanse rechter aangewezen door Trump blokkeert tijdelijk vaccinatieplicht

Ruben Notteboom

De regering van Joe Biden wil vaccinatie verplichten voor zorgmedewerkers van federale instellingen. Mensen die zich niet vaccineren, worden ontslagen. Een federale rechter heeft dat voorstel echter geblokkeerd in tien verschillende staten.

Matthew Schelp uit St. Louis gooide roet in het eten van Joe Biden en blokkeert de vaccinatieplicht in 10 verschillende staten. De tien staten trokken gezamenlijk naar de rechtbank, waardoor de verplichting wordt opgegeven totdat de zaak afgerond is.

Amerikaanse rechter aangewezen door Trump verstoort plannen van Biden

Eerder had een federale rechtbank in New Orleans ook al de zogenaamde “sweeping workplace mandate” geblokkeerd. Dat was een verplichting die Bidens regering had opgelegd aan bedrijven met 100 of meer werknemers. De werknemers moesten of gevaccineerd worden of wekelijks worden getest.

Schelp werd aangewezen als federale rechter door voormalig president Donald Trump. Hij vindt dat de verplichting “economisch grote gevolgen heeft, de federalistische verhoudingen aantast en de grenzen te ver opzoekt op het gebied van wat het Hooggerechtshof in het verleden toeliet.” Daarom blokkeert hij tijdelijk de verplichting, totdat de rechtbank kan oordelen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

4 gedachten over “Amerikaanse rechter aangewezen door Trump blokkeert tijdelijk vaccinatieplicht”

  1. BRAVO !!! GEEN VACCINATIEPLICHT met experimentele vaccins !
    Rechtbank Namen : Bravo om de CST pas onwetttig te verklaren !
    mRNA vaccins = gevaar voor uw DNA ! Verschillende onafhankelijke studies bewijzen dit maar worden tegengehouden. DNA repair wordt geblokkeerd door onzorgvuldig ontworpen vaccins. + GEEN enkel griepvaccin heeft ooit de griep tegengehouden. Enkel medicatie helpt de symptomen te beheersen.

  2. De man die opkomt tegen die radicaal rechtse communisten die de macht overgenomen hebben. Trump is en blijft de man van het vrije volk. Als ze de volgende verkiezingen géén verkiezingsfraude kunnen plegen, zal hij terug president worden met een ongeziene meerderheid.

  3. laten we hopen dat dit het begin is, er moeten meer rechters durven, en laten we hopen dat dit Reiner Fuellmich in de kaart speelt, gewoon doorgaan, eens krijgen we terug wat normaal was, onze grondrechten.

Plaats een reactie

Delen