Illustratieve foto Shutterstock Antwerpse politie.

Illustratieve foto Shutterstock Antwerpse politie.

Uncategorized

ANTW4WVL: Politie Antwerpen werkt samen met vier korpsen West-Vlaanderen

Ruben Notteboom

De Antwerpse politie zal nauwer samenwerken met vier West-Vlaamse politiekorpsen. Antwerpen, Roeselare, Kortrijk, Diksmuide en de Westkust slaan de handen in elkaar met het programma ANTW4WVL (Antwerpen for West-Vlaanderen). Zo hoopt de politie dat agenten beter zullen presteren door betere ondersteuning.

Het betreft de Politiezones Polder, RIHO, Vlas en Westkust die een brede samenwerking nastreven, zowel op het veld als administratief, zodat de zones hun netwerken kunnen uitwisselen en elkaars prestaties kunnen verbeteren.

ANTW4WVL om samenwerking te verbeteren

Antwerps politiewoordvoerder Wouter Bruyns vertelde op Radio 2 dat er wel al samenwerking was met buitenlandse korpsen, maar dat dit nog meer zal helpen om ons land veiliger te maken. De politie wil vooral agenten op het terrein beter laten presteren en ondersteunen.

De vier West-Vlaamse politiezones werken al sinds 2018 samen. Met de toetreding van de Antwerpse politie hopen de korpsen hun samenwerking nog meer uit te breiden zodat ze grotere uitdagingen kunnen aanpakken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

1 gedachte over “ANTW4WVL: Politie Antwerpen werkt samen met vier korpsen West-Vlaanderen”

  1. Iedereen en zeker zij zelf, zijn er van overtuigd dat Aaantwerps een wereldtaal is,zoiets als het vroegere Esperanto.Of ze dat in West-Vlaanderen gaan snappen is een andere zaak.Ik zelf, als west-vlaamse , ben al 45 jaar gehuwd met ene uit de grootstad en ik versta er nog altijd niks van maar dat komt mij dikwijls goed uit.Als een grootstedelijke flik zal vragen aan een roeselaarse of het zal “lukken” dan zal die denken dat ze het over de wafeltjes hebben.Maar een van de vele probleempjes die zich zullen stellen.We gaan er nog lol aan beleven.

Plaats een reactie

Delen