Farid Azarkan. Foto Photonews.

Farid Azarkan. Foto Photonews.

Uncategorized

Azarkan van pro-Turkse DENK ging met corona naar Tweede Kamer

Ruben Notteboom

De partijleider en fractievoorzitter van de Nederlandse pro-Turkse partij DENK, Farid Azarkan, heeft in maart de coronaregels geschonden door naar de installatie van de Tweede Kamer te gaan hoewel hij positief getest was op corona. Hij nam ook deel aan het debat over de positie van demissionair premier Mark Rutte, waardoor hij een besmettingsgevaar vormde voor andere parlementariërs.

Farid Azarkan negeerde de toen geldende coronaregels volledig. Hij moest minstens vijf dagen zichzelf isoleren, maar ging na drie dagen toch naar de Kamer. Hij had hiermee geen oog voor de gezondheid en veiligheid van andere parlementsleden.

Uitbraak in DENK, maar Azarkan ging gewoon verder

De overtredingen komen nu pas aan het licht. Het Nederlandse Nieuwsuur heeft gesprekken op WhatsApp in handen gekregen waarin de feiten worden besproken. Verschillende bronnen zouden momenteel ook al bevestigd hebben dat Azarkan weldegelijk naar de Kamer is gegaan met corona. Dat schrijft onder andere de NOS.

Na de verkiezingen was er een corona-uitbraak in de partij tijdens de derde golf. Toen waren er verschillende strenge maatregelen van kracht. De partij vierde een klein feestje om de uitslag te vieren, maar dat veroorzaakte dus de uitbraak.

Nederlandse politici al vaker onder vuur

Het is niet de eerste Nederlandse politicus die de coronamaatregelen gebroken heeft. Minister van Justitie Ferdinand Grapperhaus werd ook al betrapt. Thierry Baudet weigerde zich ook te testen, hoewel hij symptomen vertoonde. Voormalig minister van Defensie Ank Bijleveld bezocht vorig jaar een kerkdienst tijdens Kerst maar riep het kabinet wel op om het online te volgen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

1 gedachte over “Azarkan van pro-Turkse DENK ging met corona naar Tweede Kamer”

Plaats een reactie

Delen