Bart Somers (Open Vld) hekelt N-VA-aanval op Hannah Arendt Instituut: "Hongaarse toestanden"

Minister van Inburgering Bart Somers (Open Vld). Photo News

Uncategorized

Bart Somers (Open Vld) hekelt N-VA-aanval op Hannah Arendt Instituut: “Hongaarse toestanden”

Anton Schelfaut

Vlaams minister van Inburgering Bart Somers (Open Vld) stelt in een interview met De Standaard de aanval van coalitiepartner N-VA op het Hannah Arendt Instituut aan de kaak. “Ik vond de aanval onbegrijpelijk, om niet te zeggen dom”, hekelt hij.

Het Hannah Arendt Instituut is een onderzoekscentrum naar diversiteit, stedelijkheid en burgerschap. Het werd in 2019 opgericht door de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en de Universiteit Antwerpen (UAntwerpen) met Mechelen – de thuisstad van minister Somers – als partner.

Hoewel coalitiepartner N-VA zich verzette tegen bijkomende financiering voor het instituut, keurde de Vlaamse regering toch een projectsubsidie van 805.000 euro goed. Volgens Vlaams parlementslid Nadia Sminate (N-VA) houdt het instituut er een gekleurde visie op diversiteit en inburgering op na. “Het instituut kijkt met zeer vooringenomen blik naar elementen van diversiteit en verengt bewust het debat”, zo verklaarde ze eind november in het parlement.

“Voorprogramma van Vlaams Belang”

Somers wijst erop dat parlementsleden vrijheid van spreken hebben, maar noemt de aanval “onbegrijpelijk, om niet te zeggen dom”. “Dat instituut is een uniek samenwerkingsverband van straks vijf universiteiten die hun kennis over moeilijke maatschappelijke thema’s – burgerschap, stedelijkheid en diversiteit – willen vertalen naar de samenleving. Daar hebben we nood aan. De manier waarop de N-VA het instituut in een ideologisch kader duwde, deed me denken aan Hongaarse toestanden.”

“Dat moet u aan het betrokken parlementslid vragen”, luidt het antwoord van Somers op de vraag of de N-VA hem eens wilde jennen. “Ik beschouwde het als een voorprogramma van Vlaams Belang, na Nadia Sminate kon Sam Van Rooy zijn zegje doen. Ik denk niet dat ze gedragen werd door haar partij.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

28 gedachten over “Bart Somers (Open Vld) hekelt N-VA-aanval op Hannah Arendt Instituut: “Hongaarse toestanden””

  1. Een instituut dat zich bezig houdt met samenlevingproblematiek is per definitie politiek. Men probeert het voor te stellen of het een louter wetenschappelijk en objectief initiatief is. Maar dat is vals. Want wetenschap gaat niet over maatschappelijke keuzes.

  2. Somers; heb je het nu nog niet door dat de Vlaming zijn les heeft gehad met uw diversiteitswaanzin? Een sjoemelpoes was genoeg voor hen. Kom nu maar niet af met een tweede creatie van je hand: geen enkel bewuste Vlaming heeft nog vertrouwen in uw ziekelijke multicul diversiteitsideologie. We hebben er stilaan genoeg van en de bemanning van uw creatie laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Men begint zich stilaan af te vragen wat in jou nog bindt aan je ‘roots’?

  3. Sjeik Somers wil nog steeds niet begrijpen dat de meeste Vlamingen die positivie discriminatie onzin STRONTBEU zijn.En als je het niet eens bent met zijn multicul-visie,krijg je automatisch de stempel ‘racist’.Maar als hij gewoon eens objectief het percentage werkende oostblokkers vs profiterende oostblokkers in België zou vergelijken met dezelfde criteria voor inwijkelingen van onder de middellandse zee,zouden hem misschien eindelijk de schellen van de ogen vallen..

  4. Somers een jammerlijke paljas die de Vlaming door wie híj betaald wordt (om wat te doen wie zal het zeggen) veracht tot in het bot zal het hier weer eens komen zeggen. De rest van mijn reactie ga ik wijselijk inhouden. Het is tenslotte Kerstmis. Weet je wel Somers een feest dat autochtone Vlamingen plegen te vieren.

  5. Misschien dat Bartje Somers een trauma heeft over vroeger en zich wil afzetten van de collaboratiegeschiedenis van opa?De status van opa als gewezen gewestleider van het VNV is niet bepaald iets om trots op te zijn als kleinkind.Maar hij zou misschien beter een psycholoog opzoeken om dit te verwerken ipv de Vlaming te verraden aan de muliticul,want hij doet eigenlijk hetzelfde als opa,alleen naar de ‘andere kant’.Verraad zit blijkbaar in het bloed bij die familie…..

  6. Universiteiten zijn broeikassen van woke gedachtegoed geworden. Somers zou dit moeten weten daar hij heel recent nog verklaarde woke een gevaar voor de democratie te noemen.
    Hij is en blijft de stoorzender in de Vlaamse regering. Laat Jan Jambon hem tot de orde roepen, of is dat teveel gevraagd?

  7. imam-somers spartelt als een vis op het droge,hij wil groene jonksters overtuigen om voor zijn lilliput-partijtje te kiezen bij de volgende verkiezingen.Hij vist achter moslims en andere toekomstige terroristen maar die zal hij toch niet overtuigen de dag dat er een moslim partij opkomt.Hoog tijd om dat ventje weg te stemmen.JJ moet zijn regering herschikken,neem desnoods de sosjes erbij als jet het VB niet erbij wil nemen.

  8. Somers komt aandraven in de regimekranten dat Jambon I niet zal slagen als er geen eendracht komt onder elkaar in de Vlaamse regering. 2 dagen later valt hij openlijk zijn coalitiepartner aan als die het aandurfde een vraag te stellen over de neutraliteit van een woke kliekje dat weer een 800.000€ belasting geld had gekregen. Ik weet niet wat Dewever bezielde dergelijk anti Vlaams, anti werkende mens typetje op een ministerpost als samenleving te plaatsen. Geen woord komt er uit de mond van Somers, trouwens niet eens van voltallige Vlaamse regering, als het over dat andere blauwe parlementslid, El Kouakibi, dat miljoenen subsidies aan Vlaams belastinggeld stal. Dit is niet het Vlaanderen waarvoor ik gekozen heb.

  9. De beste oplossing voor de diversiteit is het gewoon zijn gang laten gaan .Die partijdige dwarsliggende instituten moeten hun niet moeien .Dit is benzine op het vuur gieten. .Als uw buurman een allochtoon is en die wil geen contact is dat zijn probleem. Het is aan hun hoe ze willen leven hier .Eerst en vooral de taal leren en hun aanpassen aan onze wetten .Niet dat volk opstoken en ons discrimineren in eigen land .

  10. We hebben hier al meer dan genoeg instituten, werkgroepen en andere subsidieslurpers. Het geld van de Vlaamse belastingbetaler zit bij Somers in wel zeer slechte handen (en zakken). Andere en betere !

  11. Waarom moet Links-Liberale PoCo-Propaganda met subsidies uit ons belastinggeld dermate verkwistend gefinancierd worden ? Foert , het is om er stiepel multikultureluurs van te worden vanwege dat woke gedoe daar in Kalif Somers’ Meccalen-aan-de-Dijle

  12. Ik vrees Somers zich bekeerd heeft? Spijtig maar NVA is niet betrouwbaar zelfs niet meer voor een onbetrouwbare sjoemelende hedonistische liberale partij – Er is iets heel raars gaande bij de nva ?! Word BDW gechanteerd? Jong dement ? De grootste ontgoocheling als Vlaams nationalist ooit!!

  13. Oh. “Hongaarse toestanden” noemt hij het. Wordt Viktor Orban achter het cordon sanitaire weggezet ? Voor heel veel Vlamingen is Viktor Orban een voorbeeld. Hij voert uit wat zijn kiezers (een overweldigende meerderheid van de Hongaren) hem verkozen hebben. Zelfs het Vlaams Belang heeft moeite om dat te erkennen, bang als ze zijn voor de weerwraak van de reguliere media.

  14. “Positieve discriminatie” wordt PoCo-gecamoufleerd als “positieve actie”(sic) en blijkt raar genoeg dan wel te primeren op wat Constitutioneel verordend wordt door art 10 en art 11 ! Begrijpe wie kan, dus concreet enkel door wie met PoCo-Propaganda werd gehersenspoeld.

  15. Ons onbarmhartig electoraal vonnis van 2024 zal van zijn voorlopig nog op een kier “open”(sic) partijtje volgens de peilingen, dan eens en voor altijd, definitief een “gesloten” VLD maken !

  16. Kalief Bart wil suggereren dat Orban “homofoob”(sic) zou zijn, quod non, maar Orban wil wel scholiertjes een “neutrale” opvoeding gunnen i.p.v. sexueel geobsedeerde indoctrinatie die ons schooljeugd gedwangvoederd wordt, zodat de ouders thuis alles te zake moeten rechttrekken volgens de klassieke ethiek der niet confessionele zedenleer of volgens principes der christelijke waardeschaal.

Plaats een reactie

Delen