Premier Alexander De Croo (Open Vld)

Premier Alexander De Croo (Open Vld)

Uncategorized

België verhoogt bijdrage aan kernfinanciering VN-mensenrechtencommissariaat met 25 procent

Wijnand Meeus

België heeft beslist zijn bijdragen voor het Hoog Commissariaat voor de Mensenrechten met 25 procent verhogen. Dat kondigde premier Alexander De Croo (Open Vld) aan tijdens de ‘Summit for Democracy’, die georganiseerd werd door de Amerikaanse president Joe Biden. Meer dan honderd binnen- en buitenlandse politici, vertegenwoordigers van het middenveld en de privésector vergaderen er over de staat van de democratie en de strijd tegen autoritarisme.

Op internationaal niveau trekt België via de ontwikkelingssamenwerking middelen uit om onder meer ngo’s die inzetten op mensenrechten te versterken. De Croo kondigt aan dat België bereid is om voor een nieuw mandaat in de VN-Mensenrechtenraad tussen 2023 en 2025 en zal ook de core funding voor het Bureau van het Hoog Commissariaat voor de Mensenrechten (OHCHR) verhogen. Concreet gaat het om een toename met 25 procent voor de periode 2021-2024 ten opzichte van de 10 miljoen euro die tussen 2017-2020 werd toegekend.

Verder nam premier De Croo ook het woord op de virtuele top.  “Na de val van het IJzeren Gordijn hebben we ons laten meeslepen door een vals gevoel van veiligheid”, sprak hij tijdens zijn tussenkomst. “We dachten dat democratie makkelijker en vanzelfsprekender zou zijn, maar waren vergeten dat dit nooit het geval is geweest. De liberale democratie is niet het gemakkelijkste, maar wel het juiste antwoord omdat het toelaat om iedereen mee te laten beslissen over welke weg we als land en als samenleving uitgaan.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

6 gedachten over “België verhoogt bijdrage aan kernfinanciering VN-mensenrechtencommissariaat met 25 procent”

  1. Vooraleer het belastinggeld van de Vlamingen weg tre smijten aan VN organisaties zou de Croo er beter aan doen om de rechten van de Vlaamse liezer te respecteren i en niet mee te heulen met lings groene belgisiten. En mijnheerke de Croo U hebt mij niet gevraagd of ik het er mee eens ben, U hebt mij niet mee laten beslissen, ik heb voor geen enkel paretrij van uw links/groene regering gestemd.

  2. Wat gaat De Croo in ’s hemelsnaam doen op een “top voor democratie”?
    In België bestaat geen democratie zolang
    – de stem van iedere burger niet evenveel waard is
    – de wil van 60% van de bevolking weggebetoneerd blijft in een 50/50 pariteit
    – het parlement door achterkamertruukjes buiten spel wordt gezet
    – er een cordon sanitaire bestaat tegen (nog maar) één partij (de deur voor regeringsdeelname door pvda/ptb werd ondertussen wijd opengezet!)
    – …

  3. de peilingen bewijzen het,we moeten ons geen kwaad bloed maken,nog enkele maanden en deze porno-premier mag naar Italië versassen,of zijn Eva hem dan nog zal willen is een andere vraag.

Plaats een reactie

Delen