Fred Sinistra. Foto Instagram. (Achtergrondfoto Shutterstock)

Fred Sinistra. Foto Instagram. (Achtergrondfoto Shutterstock)

Uncategorized

Belgische kickbokser Frédéric Sinistra overleden, vermoedelijk aan covid-19

Ruben Notteboom

De Belgische kickbokser Frédéric Sinistra is overleden, vermoedelijk aan de gevolgen van covid-19. Hij zou de sterkste man van België geweest zijn bij de zwaargewichten en was volgens de Waalse media zeer sceptisch tegenover het coronavirus. Hij weigerde zich te vaccineren en wilde de naam van het virus naar verluidt zelfs niet op de lippen nemen. Zijn vrouw ontkent echter dat hij overleden is aan het virus.

De sportwereld is in rouw. Kickbokser, Europees kampioen en Belgisch kampioen Fred The Undertaker Sinistra is overleden. De 40-jarige man uit Luik zou op 16 december het tijdelijke voor het eeuwige hebben omgewisseld.

Weigerde nog maar het virus te vernoemen

De Waalse media noemde hem een corona-ontkenner. Hij was sceptisch tegenover het virus en de vaccins. Hij geloofde dat zijn natuurlijke kracht en afweersysteem hem zouden beschermen. Volgens Vice zou hij gezegd hebben dat hij niks te vrezen heeft van het virus. Hij weigerde zelfs het woordje “covid-19” uit te spreken.

In november maakte hij bekend dat hij ziek was. Het zou covid zijn geweest, maar hij gaf dat niet toe. Hij belandde in het ziekenhuis en moest beademd worden. Dat zag hij blijkbaar niet zitten. Hij verliet, tegen het advies van de dokters in, het ziekenhuis en besliste thuis aan de beademing te gaan. Daar overleed hij aan het virus.

Echtgenote ontkent dat Frédéric Sinistra aan het virus overleed

Op Instagram plaatste hij nog enkele foto’s met updates over zijn situatie. Op 26 november publiceerde hij nog een foto vanuit het ziekenhuis. Twee dagen geleden werd een laatste post gemaakt met een oudere foto. De status werd geplaatst door zijn vrouw die zijn overlijden aankondigde. Zij ontkent echter dat hij overleden is aan covid-19.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

6 gedachten over “Belgische kickbokser Frédéric Sinistra overleden, vermoedelijk aan covid-19”

  1. Wat is er hier nu misselijk makend of subjectief aan ? Integendeel, ik denk dat geen enkele journalist het objectiever kan formuleren. U verwart de drie eerste letters van palnws en vrtnws met elkaar. De laatste maakt er ’n sport van feiten weg te moffelen, en één van de gevolgen wordt in dit artikel geïllustreerd.

Plaats een reactie

Delen