Overbruggingsleningen Vlaamse overheid blijven in trek

Illustratie. Shutterstock

Cultuuroorlog

Belle wordt ‘Black Belle’: “Ze breekt met alle normen”

Niels Geerinck

De nieuwe theaterproductie van ‘Belle en het Beest’ geeft een andere invulling aan de rol van de Disneyprinses. Ze wordt nu vertolkt door de zwarte ‘queer en plus-sized‘ actrice Jade Jones.

De productie spelde de nieuwe hoofdrolspeelster in première voor in het Olney Theatre in Maryland. De vorige fysieke vertolking van Belle werd gespeeld door Emma Watson, in de gelijknamige film. Actrice Jade Jones zal de nieuwe veruitwendiging voor haar rekening nemen.

“Black Belle”

De nieuwe Belle breekt alle normen”, zo klinkt het. Jones noemt zichzelf een “queer, plus-sized zwarte vrouw” en sprong meteen in het oog van regisseur Marcia Milgrom Dodge.

Die geeft toe dat ze bewust voor Jones koos, omdat ze het script en het Disneyverhaal “helemaal” wou omgooien. Zo koos de regisseur er ook voor om af te stappen van de traditionele Disneyjurk die Belle droeg in de vorige producties. Nu zal ‘black belle’ zich laten tooien in een harembroek, waaronder ze geen muiltjes draagt maar wel Dr. Martens-laarzen.

Jade Jones verklaarde zelf dat ze nooit had durven dromen over het vertolken van deze rol. “Ik had nooit gedacht dat ik in mijn hele leven een Disney-prinses zou spelen,” zei Jones. “Ik bedoel, er waren nooit Disney-prinsessen die op mij leken. Het is gewoon een droom om zo’n show te doen waarvan ik nooit had gedacht dat ik erin gecast zou worden. Ik leef mijn muziektheaterdromen.”, aldus de actrice.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

24 gedachten over “Belle wordt ‘Black Belle’: “Ze breekt met alle normen””

  1. Fiona en het beest had een betere titel geweest. Men zou er uit principe moeten weg blijven. Moet zwart nu echt alles wat blak ooit gemaakt heeft overschijven, veranderen, vernietigen? Kunnen die nu zelf eens niet iets moois bedenken en publiceren? Los van blank? Dat zou hun veel meer sieren, minder mensen ergeren en aantonen dat ze zelf ook een set constructieve cellen in hun hoofd hebben.

  2. Ik snap dat een freak die Belle speelt de loonkost te goede komt, maar ben eens benieuwd wat het effect op de inkomsten zal zijn…

    Van actiehelden tot daar toe, maar de sprookjes eraan doen geloven is meer dan een brug te ver. Hadden ze een soortgelijk WOKE verhaal willen maken met andere titel geen probleem. DESTRUCTIEVE WOKE SEKTE!!!

  3. Misschien de bijbel eens herschrijven ??? Maria Magdalena in de rol van Jezus , de heilige X en god de moeder …. moet kunnen , neen ? Waar sommige mensen allemaal tijd voor hebben .

  4. “Zwartesneeuwwitje en de 7 bittere armoede dwergen” is een pas verschenen sprookje bij de uitgeverij “PoCo-Indoctrinatie” die ook de “Woke Bijbel” der Linkse Kerk publiceert.

  5. Nou Erika, als jij één van de idioten bent die achter de beslissing staat om iedere keer blanke personages door donkere personages te vervangen zoals ook weer het geval is bij Sneeuwwitje dan is dat iets om inderdaad zelfmoordneigingen van te krijgen. Waarom zouden mensen willen leven in een wereld vol evidente gekken met dubbele standaarden als jij?

Plaats een reactie

Delen