Biden krijgt beledigende slogan naar hoofd geslingerd tijdens telefonische kerstgesprekken

Amerikaans president Joe Biden. Shutterstock

Uncategorized

Biden krijgt beledigende slogan naar hoofd geslingerd tijdens telefonische kerstgesprekken

Belga Press Agency

Joe Biden is vrijdag enigszins in verlegenheid gebracht tijdens de telefoongesprekjes die de president jaarlijks rond Kerstmis met Amerikaanse gezinnen voert. De vader van het gezin riep hem “Let’s Go Brandon” toe, een leuze die tegenstanders van Biden gebruiken om de president te beledigen.

Het telefoontje vond vrijdag plaats naar aanleiding van de ‘Santa Tracker’. Kinderen kunnen naar een callcenter bellen om het traject te volgen dat de Kerstman aflegt met zijn door rendieren voortgetrokken arrenslee. Het is een traditie dat ook de president en de First Lady vanuit het Witte Huis de vrijwilligers van het callcenter helpen.

Daardoor kregen Joe Biden en zijn vrouw Jill een gezin uit de staat Oregon aan de lijn. Na een korte conversatie met de vader en de vier kinderen wensten de president en de First Lady hen een zalige kerst toe. “Ik hoop ook dat jullie een prachtige kerst hebben”, antwoordde de vader. “Vrolijk kerstfeest en Let’s Go Brandon.”

“Let’s Go Brandon, ik ben het eens”, reageerde Biden, waarna de verbinding verbroken raakte. Het is niet duidelijk of de president zich bewust was van de betekenis van de woorden. Het Witte Huis geeft geen commentaar op het voorval.

De zin “Let’s Go Brandon” is in zwang geraakt na een autorace die in oktober plaatsvond in Alabama. Een deel van het publiek schreeuwde toen de leus “fuck Joe Biden”, maar een verslaggeefster die na afloop van de race winnaar Brandon Brown interviewde, verklaarde “Let’s go Brandon” te horen. Sindsdien is het een slogan die tegenstanders van Biden gebruiken om de president te beledigen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

1 gedachte over “Biden krijgt beledigende slogan naar hoofd geslingerd tijdens telefonische kerstgesprekken”

Plaats een reactie

Delen