Syrische vluchteling kritisch voor softe asielaanpak in Nederland: "Je hoeft niet te werken, de taal niet te kennen en geen belasting te betalen"

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Bijna helft Belgen ziet immigratie als een bedreiging voor hun identiteit

Wijnand Meeus

Volgens een enquête van ‘Le Soir’ en de ‘Leading European Newspaper Alliance’ (Lena) blijkt dat 48 procent van de Belgen immigratie als een bedreiging beschouwt van hun identiteit. De kranten bevroegen begin december Europeanen uit tien verschillende landen over wat hun perceptie was op immigratie.

Ongeveer 16 procent van de Belgen vindt zelfs dat de bedreiging voor de identiteit “zeer groot” is. “Dat ligt in de lijn van een aantal in het verleden uitgevoerde studies”, klinkt het bij Marco Martiniello, directeur van het Centrum voor Etniciteit en Migratiestudies van de ULiège. De verdeeldheid die het onderzoeksresultaat voorbrengt weerspiegelt volgens Martiniello perfect de “gepolariseerde staat van de samenleving vandaag”.

Uit de bevraging blijkt verder nog dat 46 procent van de Belgen niet gelooft dat migranten bereid zijn om zich in het land te integreren. België is daarin niet alleen. In vele landen, met uitzondering van het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Spanje, wordt migratie gezien als een bedreiging en uit de bevolking twijfels over de bereidheid van integratie. In Polen en Hongarije kan men zelfs op de meerderheid van de bevolking steunen om hekken en muren te plaatsen aan de buitengrenzen. Bijna 60 procent van de Polen is voorstanders van barricades. In de meer westerse landen, waaronder België, kan men momenteel niet rekenen op steun voor grensafzettingen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

15 gedachten over “Bijna helft Belgen ziet immigratie als een bedreiging voor hun identiteit”

  1. Wat maken dergelijke studies uit, iedereen weet dit al. Als men zelfs met 87% tegen de kernuitstap tegen de stroom in toch nog vervuilende gascentrales zal bouwen bouwen, zal vivaldi niet eens omkijken naar de 48% die tegen deze georkestreerde instroom van islam adepten is. Ons land is nu éénmaal geen democratie meer, wat onze politici ook beweren.

  2. Vandaag op de markt in Oostende iemand met een boerka zien lopen,wat zou de reactie zijn als ik in Baghdad met een mini-rok zou paraderen???,ik denk niet dat ge het zult kunnen navertellen,W Imbrechts Middelkerke.

  3. Pure en onversneden xenofilie neemt enkel de wel nog erg kleine Linkse minderheid ter harte. Hoeveel, heu…. “hoeweinig” percent maakt die nog uit bij de recente kies intentie peilingen ?

  4. Ook ik ben de mening toegedaan, na eigen discreet en objectief onderzoek, dat een grote meerderheid van de bevolking immigratie als erg bedenkelijk beschouwt. Nog een grotere meerderheid gelooft helemaal niet in integratie: wel in het tegendeel! En dat voornamelijk bij moslims. De ghetto’s die hieruit ontstaan zijn een rechtstreekse bedreiging voor onze veiligheid. De cijfers (hoezeer ook verkracht) liegen er niet om. Kijk gewoon maar eens wie in hoofdzaak die bootvluchtelingen zijn die via Duitse NGO taxidiensten Europa binnenstromen!

  5. Sterker nog. Er is geen correlatie tussen de publieke opinie en de wetten die gestemd worden. Geen. In de US. En ik heb het gevoel dat het bij ons nog slechter is.

  6. Dat betwijfel ik. Zolang groen en rood de media en de instellingen domineren kan er niets ten gronde veranderen. Wil de bevolking zeggenschap hebben, dan moet het inspraak krijgen. Bindende referenda zijn het bare minimum.

Plaats een reactie

Delen