Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Bijna helft Belgische pasgeborenen heeft buitenlandse origine

Simon Segers

Volgens nieuwe cijfers van Federaal Planbureau had in 2020 47,7 procent van de pasgeborenen in België een buitenlandse achtergrond. Dit is ondanks de hogere vertegenwoordiging van autochtone Belgische vrouwen op vruchtbare leeftijd.

Vrouwen met Belgische achtergrond achtergrond hebben gemiddeld 1,38 kinderen, maar het gemiddelde aantal kinderen per Belgische vrouw ligt op 1,54. Dit hogere gemiddelde ligt aan de hogere vruchtbaarheid van vrouwen met een buitenlandse achtergrond en een buitenlandse nationaliteit. Zij hebben gemiddeld 1,58 en 2,02 kinderen respectievelijk. Het Planbureau definieert vrouwen met een buitenlandse achtergrond als Belgen van wie de eerste geregistreerde nationaliteit buitenlandse of van wie bij één of beide ouders de eerst geregistreerde nationaliteit buitenlands is.

Vruchtbare leeftijdsgroep

Naast hogere vruchtbaarheid bij buitenlandse vrouwen of vrouwen van buitenlandse origine is het verschil in aantal kinderen ook te verklaren door de verdeling van het aantal vrouwen op vruchtbare leeftijd. Hoewel autochtone vrouwen hier de meerderheid uitmaken, is dit niet zo in de meest vruchtbare leeftijdsgroep van 25-35 jaar. Hier zijn de buitenlandse vrouwen sterk oververtegenwoordigd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

16 gedachten over “Bijna helft Belgische pasgeborenen heeft buitenlandse origine”

  1. Je hebt de trend van onze jonge vrouwen die maximum 1 tot 3 kinderen willen wegens geboorteplanning.
    Daar tegenover heb je de islam die propageert dat een man zoveel mogelijk nakomelingen moet produceren met de turkse dictator op kop die vindt dat elke moslim minstens vijf kinderen moet hebben.
    De islamieten hebben nog nooit gehoord van geboortebeperking, integendeel.
    De omvolking is volop bezig en onze lamentabele politici hebben dat nog steeds niet ingezien, integendeel die streven ernaar om zoveel mogelijk parasieten in te voeren want de eventuele stemmetjes zijn toch zo belangrijk voor hun eigen zitje in de verschillende bestuursorganen. het belang van het land en zijn originele bewoners is ondergeschikt aan hun eigenbelang.

  2. Beschouwt dit bericht als een koortsmeter voor onze westerse samenleving.
    Een inhaalbeweging zet niet op een ik en een gij in, maar beginnen met een migratiestop zou al iets zijn.

  3. Moslimfundamentalisten zeggen het openlijk: “Wij hebben gedurende honderden jaren tevergeefs gepoogd Europa te vuur en te zwaard te veroveren. Nu doen we dat opnieuw, maar met migratie en de moederschoot. Succes verzekerd!”

Plaats een reactie

Delen