Marino Keulen. Foto Photonews.

Marino Keulen. Foto Photonews.

Uncategorized

Burgemeester van Lanaken: “Met niet-begeleide Afghaanse migranten vaak problemen”

Ruben Notteboom

Burgemeester van Lanaken Marino Keulen (Open Vld) beweert dat er vaak problemen zijn met niet-begeleide minderjarige Afghaanse migranten. Hij wil ze verspreid zien over verschillende asielcentra. Dat zegt hij nadat ongeveer 40 Afghanen in het asielcentrum in Lanaken een groep Turkse jongeren uit Genk confronteerde. Het incident escaleerde tot een steekpartij.

Burgemeester Marino Keulen vertelt aan VRT dat het “overgrote deel van de migranten weinig tot nooit voor problemen zorgt,” maar met Afghanen ligt het anders. “In heel Europa stelt deze groep een probleem,” klinkt het. Ze zouden moeite hebben met regels op te volgen en maken zich vaak schuldig aan vandalisme.

Burgemeester van Lanaken trekt aan alarmbel

De meerderjarige Afghaan die betrokken was bij de steekpartij zit momenteel nog in de cel en wordt beschuldigd van poging tot moord. Twee jongeren werden neergestoken, één in de arm en de andere in de longen.

Massamigratie blijft België, en bij uitbreiding Europa, onder druk zetten. Enerzijds zijn er te weinig plaatsen voor migranten. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken merkte echter op dat het geen kwestie is van te weinig plaatsen, maar van te veel migranten. Anderzijds is er onvoldoende infrastructuur en personeel om elke migrant op te kunnen volgen.

Etnische groepen gaan elkaar vaker te lijf

Daarnaast brengen migranten vaak etnische spanningen mee naar België. Het is nog onduidelijk waarom de Turkse jongeren werden belaagd, maar het is niet de eerste keer dat etnische groepen het tegen elkaar opnemen. Ook in het buitenland gebeurt dit vaker en vaker.

Vorig jaar in juni bijvoorbeeld brak er nog een straatoorlog uit tussen Tsjetsjenen en Noord-Afrikaanse jongeren in Dijon. De politie greep niet in, omdat het geweld te zwaar uit de hand liep en enkel verder zou kunnen escaleren met een politie-interventie. De bendes hebben toen zware wapens ingezet.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

19 gedachten over “Burgemeester van Lanaken: “Met niet-begeleide Afghaanse migranten vaak problemen””

  1. Wat is dan de preventieve oplossing ? Er geen binnenhalen uiteraard, door zijn locatie kan België toch zelden het “eerste land van aanmelding” zijn, met onze amper 65 km kustlijn ! Toch curieus dat asielkolonisten niet gaan aankloppen bij de voor hen toch vaak veel dichter nabijzijnde rijke Golfstaten. Het “Aanbod” creëert de “Vraag” en de Golfstaten hebben blijkbaar geen “Aanbod” aan asielcentra, zij zullen wel weten waarom zeker, maar wij blijkbaar niet, het Europees Potverteerders Circus zet de deuren wijd open. Waarom worden de “Dublin-akkoorden” terzake niet gerespecteerd, waarom werden ze dan ooit afgesloten, enkel “om te lachen” ?

  2. ze verspreiden is de problemen verspreiden . Mensen die zich , als “vluchteling ” excuseer asilbetruger misdragen hebben hier geen plaats en geen rechten . Dus terugsturen , met de methodes en middelen die hiervoor nodig zijn , is de enige goede oplossing . Dura lex , sed lex . Word ook toegepast voor de belastingbetalende” autochtoon ” die 10 km/u te snel rijd of met 1 duvel teveel achter het stuur van de wagen kruipt .

  3. Tiens, waarom houdt het Systeem ons dan het adagium voor “Diversiteit is een verrijking” zonder er nochtans bij te willen vermelden of dit voor autochtonen of allochtonen dan wel het geval zou zijn ?

  4. ik zou ze in een hangar zetten,afsluiten en hen een deel messen geven,na enkele uren zou ik eens gaan kijken hoeveel er nog in leven zijn en dan een paar dagen wachten om er zeker van te zijn dat er geen overlevenden zijn,.Onze dierentuinen moeten ook voedsel krijgen,proper opgelost en kost niets.

  5. De Taliban in Afghanistan (meerderheid Soennieten) jaagt de sjiietische minderheid het land uit. Vreemd dat niemand dat opmerkt?
    In Genk kregen Afghaanse jongeren (Sjiieten) het aan de stok met Turkse jongeren (Soennieten). Overal in de EU zie je dat gebeuren, zelfs in hun landen van herkomst.
    En de MSMedia blijft verklaren dat het een petieterige minderheid is en de grote massa islamitische vluchtelingen zijn braven mensen. Klopt niets van. Het zijn juist deze moslimjongeren die onze kleinkinderen het leven extra zuur zal maken. EN DAT OMDAT WIJ TE LAF ZIJN OM TE REAGEREN.

Plaats een reactie

Delen