Vlaamse regering bereikt stikstofakkoord: geen gelijke behandeling industrie en landbouw, extern salderen mogelijk

Vlaamse regering bereikt stikstofakkoord: geen gelijke behandeling industrie en landbouw, extern salderen mogelijk. Photonews

Binnenland politiek

CD&V wil levenslang rookverbod voor iedereen geboren na 2010

Simon Segers

CD&V-voorzitter Joachim Coens sprak in De Afspraak over een voorstel van zijn partij over tabaksverkoop voor jongeren. Iedereen die na 2010 geboren is zou een levenslang verbod krijgen op de aankoop van tabakswaren.

Het voorstel kadert in de rebranding van de partij, waarover zaterdag een online vernieuwingscongres plaatsvond. “Het generatieverbod op tabak werd in Nieuw-Zeeland ingevoerd”, sprak Coens.“Wij stellen dit hier voor voor wie na 2010 geboren is. We willen zo geleidelijk aan proberen jongeren tabaksvrij te krijgen. Het gaat over gezondheid en gezondheid begint bij preventie.”

Nog geen wetgeving

Coens verduidelijkte wel dat hij nog niet heeft nagegaan wat de resultaten zijn in Nieuw-Zeeland. “Ze hebben het in ieder geval wel uitgevoerd.” De wetgeving waarnaar de CD&V-voorzitter verwijst, is in werkelijkheid echter een voorstel van het Nieuw-Zeelandse ministerie van Volksgezondheid, dat eerst nog geëvalueerd zal worden door het federale parlement en ten vroegste eind 2022 kan worden aangenomen. Indien dit het geval is, zal de verkoop van tabakswaren aan iedereen die jonger is dan 15 jaar vanaf 2027 verboden worden.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2021/12/nieuw-zeeland-wil-levenslang-rookverbod-voor-iedereen-jonger-dan-15-jaar/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

18 gedachten over “CD&V wil levenslang rookverbod voor iedereen geboren na 2010”

  1. Mij gaat het niet zozeer om het rookverbod op zich, wel dat een ‘rebanding’ aangekondigd wordt met alweer een verbod.
    Kent onze samenleving nu echt niets anders meer dan ‘verbieden’ en een beschuldigend vingertje?
    Welke lijm gaat hij nu nog vinden om de lekkende partijband te stoppen?

  2. Ik heb de titel 2 x moeten lezen want ik dacht “Dit heb ik fout”. Is dat echt het enige waar ze op komen? De energiecrisis, de migratiecrisis, de ondemocratische coronamaatregelen, de schuldenberg om er maar een paar te noemen, zijn niet interessant genoeg? Het is echt gedaan met dat partijtje, vrees ik.

  3. Allé ga nog maar een beetje maar de illegale handel opdrijven. Wat is het volgende acohol, boter, vlees,… Als deze gasten alles willen afschaffen wat ongezond is dat ze dan collectieve zelfmoord plegen. Leven op zich is ongezond. Elke dag takelt ge af, langzaam maar zeker.

  4. Als het op betalen van taksen en accijnzen aankomt, zijn die rokers eersterangs burgers. Het verlies aan inkomsten voor onze verkwistende staat zal moeten gecompenseerd worden door ergens anders deze te verhogen.

  5. Ongelooflijk. De tsjeven kennen de geschiedenis blijkbaar niet bijzonder goed.
    De prohibitie, het alcohol verbod in de VS in de jaren 30 heeft de maffia rijk en machtig gemaakt. Gaan we dat overdoen met de mocromaffia?
    En geheel terzijde, er zijn geen andere politieke, sociale, economische en energie prioriteiten?
    Ik adviseer hierbij actieve euthanasie voor de cd&v, want de dementie is duidelijk terminaal.

  6. Ze hebben de rokers nodig om de staatskas te sponsoren, ze roepen veel maar stiekem hopen ze op meer en meer verslaafden.

    De mossel noch vis partij moet het eerste verkiezingsvoorstel nog binnen halen, en niet de andere linkse rakkers hun trofeeën proberen te claimen precies of het in de Tsjeven hun verkiezingsprogramma stond!

Plaats een reactie

Delen