Europees Parlement wil klimaatneutrale stadsbussen vanaf 2030

Europees Parlement wil klimaatneutrale stadsbussen vanaf 2030. Shutterstock

Cultuuroorlog

CEO Ryanair: “Idiote antivaxers zouden niet mogen vliegen”

Simon Segers

Michael O’Leary, de topman van vliegmaatschappij Ryanair, heeft in een interview met The Telegraph gezegd dat “idiote antivaxers” voor zijn part niet met het vliegtuig zouden mogen reizen.

“Ik denk niet dat de overheid zij die niet gevaccineerd zijn mag toestaan om zomaar iedereen te besmetten”, zei O’Leary. “Als je niet gevaccineerd bent, zou je niet toegelaten mogen worden in een ziekenhuis, zou je niet mogen reizen met het vliegtuig, de metro, noch zou je mogen toegelaten worden bij je lokale supermarkt of apotheek. Je kan thuis zitten en voedsel en medicatie ontvangen, maar je mag niet naar je werk gaan of openbaar vervoer gebruiken tenzij je een vaccinatiecertificaat hebt.”

Recht om een idioot te zijn

De CEO gelooft echter niet in het verplichten van vaccinaties. “Dat is een inbreuk op de burgerrechten, maar je kan het leven zo moeilijk maken, dat je bijna niks meer kan doen tenzij je het vaccin laat zetten.” O’Leary respecteert naar eigen zeggen wel ieders recht om een idioot te zijn. “We herkennen ieder zijn recht om zich niet te laten vaccineren als ze dat zo willen. Indien je persoonlijk bezwaren hebt tegen vaccinatie, omdat het een grote complottheorie zou zijn van de overheid of de farmaceutische industrie respecteren we je recht om een idioot te zijn.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

15 gedachten over “CEO Ryanair: “Idiote antivaxers zouden niet mogen vliegen””

  1. We hebben hier overduidelijk te maken met één van de vele bijweringen van de vaccins : in snel tempo wegsmelten van hersencellen. De patiënt zelf ondervindt weinig last. Meer en meer begint hij onzin uit te kramen. Ik heb ermee te doen.

  2. Ik laat mij altijd vaccineren.Ik vind dat covidpaspoort geen enkel nut heeft.Zelfs een gevaccineerde kan anderen besmetten.Sluit gewoon de grenzen en enkel essentiële verplaatsingen naar het buitenland qua werk enz.

  3. Als alle antivaxers Ryanair gaan boycotten, dragen zij (al of niet bewust of gewild) bij tot meer veiligheid : alleen nog gevaccineerden op de vlucht, minder op elkaar gepakte mensen ===> nog minder besmettingsgevaar. Bovendien, meer plaats op de vluchten doet het aanbod stijgen, minder druk op de prijzen, gevaccineerden kunnen minder gestresseerd en nog goedkoper vliegen. We gaan elkaar leren appreciëren.

Plaats een reactie

Delen