Uncategorized

Chris Janssens (Vlaams Belang) komt uit de kast als homoseksueel

Redactie PAL

In een interview met Het Belang Van Limburg komt Chris Janssens, ondervoorzitter van het Vlaams Belang en fractieleider in het Vlaams Parlement, uit de kast als homoseksueel. Tot nu toe waren daar volgens Janssens heel weinig mensen van op de hoogte.

“Ik heb het heel lang moeilijk gehad met mijn geaardheid. Een hele tijd heb ik ze bewust genegeerd.”, zegt Janssens. “Zelfs mijn ouders en zus waren niet op de hoogte.” Toch besliste hij nu om ermee naar buiten te komen. Hij zou namelijk overtuigd geraakt zijn na een gesprek met een jonge homoseksueel. “Als ik met mijn outing één iemand kan helpen zodat hij of zij zichzelf kan aanvaarden en niet langer moet vluchten voor wie hij of zij is, dan zal het al de moeite geweest zijn.” In eenzelfde adem zegt de Genkenaar ook dat men van hem echter niet moet verwachten dat hij “een ambassadeur van holebi’s” zal zijn. “Geaardheid behoort tot het privéleven. Ik spreek er vandaag over, maar zal er in mijn verdere professionele leven geen politiek strijdpunt van maken.”

Homofobie

In het interview wordt Janssens erop gewezen dat er al enkele keren partijgenoten van hem zijn geweest die homofobe uitspraken hebben gedaan of dat het Vlaams Belang vaak als homo-onvriendelijk wordt bestempeld. Die kritiek wil hij graag temperen. “Hebben enkelingen in mijn partij in het verleden uitspraken gedaan die als homo-onvriendelijk beschouwd kunnen worden? Misschien wel”, zegt Janssens daarover. “Maar zowel mijn partij als ikzelf zijn geëvolueerd. Wie dus denkt dat ik mij ga verontschuldigen voor uitspraken of standpunten uit het verleden is aan het verkeerde adres.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




24 gedachten over “Chris Janssens (Vlaams Belang) komt uit de kast als homoseksueel”

  1. Ik hoop voor Chris Janssens dat hij een evenwichtiger leven kan bereiken door deze stap te zetten. Het kan niet gezond zijn te verzwijgen wat je aard is. Voor de rest is het voor mij niet echt relevant. Ik zou stemmen op Chris Janssens, of niet, omwille van zijn politieke en maatschappelijke standpunten. Het persoonlijk leven van een politicus is zolang het niet in tegenspraak is met het wereldbeeld dat jij/zij uitdraagt niet echt van belang.

  2. Mooie reactie van Chris Janssens dat hij zich out als homo maar niet met groot lawaai ermee op straat komt. Mensen zijn gelijkwaardig ongeacht hun geaardheid en moeten evenwaardig behandeld worden maar te pas en te onpas op straat komen ermee is een stap te ver. Ik loop ook niet te roepen dat ik trots ben hetero te zijn, (toevallig) ben ik het, meer niet, verandert dit ooit dan is het zo. Natuurlijk klopt het dat het niet vanzelfsprekend is en dat nog heel wat mensen ten onrechte tegen homo’s of lesbiennes zijn. Voor mij blijft Chris Janssens verder dezelfde mens!

  3. Bij de vRT én vTM zijn ze er van overtuigd dat Vlaams Belang “als homo-hatende partij” nu snel veel aanhang gaat verliezen. Ze weten echt niet waar ze het over hebben. Ze weten noch de klepel, noch de klok hangen. Of ze liegen heel bewust.
    Weten ze dan niet bij de vRT en vTM dat bij de Vlaams Belang stemmers ook homo’s zijn, ook Joden, ook migranten, en ja zelfs heel wat Chinese Vlamingen van de 2e en 3e generatie.

  4. Dat is zijn goed recht maar het blijft wel een empirische constatatie dat sinds Adam & Eva procreatie historisch mogelijk werd enkel en alleen via hetero betrekkingen, zo hebben “God-Jaweh-Allah” en “Moeder Natuur” het uiteraard “natuurlijk” voorbeschikt. Ik stel dan ook terecht voor dat UNIA alle vier die voorgenoemden zou dagvaarden op basis van “discriminatie op basis van sexuele ingesteldheid”, doen, het zal hen leren die “discrimineerders” (sic)

  5. Klopt Nachtbraker, ik vind het altijd goed als bijvoorbeeld Zwarten, Marokkanen, Turken, … zelf grappen over hun cultuur of zichzelf maken net zoals wij Vlamingen ook lachen met onszelf. Al zal UNIA daar wel dan de grap niet van inzien. 🙂

  6. @ Liebeth. Als iedereen perfect is zoals u beweert, waarom bestaan er dan normen, waarden, dwingende wetten, rechtbanken, gevangenissen en een legioen politieambtenaren om uw perfecte mensen op het rechte pad te houden? Maar goed als u gelijk heeft dan zijn racisme en discriminatie een anachronisme. Bedankt voor uw rechtzetting.

  7. In mijn hoedanigheid van blanke hetero, (“witte cisgender” in PoCo-bargoens wartaal) heb ik nooit in dergelijke “kast” gezeten en ben er dus ook nooit dienen uit te komen. Wat doen holebi’s dan in zo’n kast, gaat de deur tijdig open te verluchting, wat met “biologische behoeften” gevoeg , hebben ze daar een zaklamp bij en voldoende mondvoorraad en drank ? Hetero zijn lijkt me toch veel comfortabeler.

Plaats een reactie

Delen