Uncategorized

“Clanvorming voorkomen door Afghanen te spreiden”, stelt Mahdi voor

Redactie PAL

Volgens Sammy Mahdi, staatssecretaris voor Asiel en Migratie (CD&V), moeten Afghaanse jongeren over verschillende asielcentra gespreid worden om zo clanvorming te voorkomen. Hij zegt dat in de nasleep van twee steekpartijen in Genk op kerstdag.

Gisteren vonden er in Genk twee aparte steekpartijen plaats, beide omstreeks 20 uur. Daarbij ontstond een gevecht tussen een veertigtal Afghaanse jongeren uit het asielcentrum in Lanaken en Turkse jongeren uit Genk zelf. Bij een eerste steekpartij aan het station van Genk raakte een 18-jarige Turk lichtgewond. Daarna ging de groep verder, waarbij opnieuw een 18-jarige Turk zwaargewond raakte. Die avond nog werden 19 Afghanen opgepakt door de lokale politie. 18 daarvan mochten na verhoor opnieuw beschikken, één Afgaan moet nog in de cel blijven. Volgens Mario Keulen, burgemeester van Lanaken (Open Vld), zorgen de jongeren wel vaker voor problemen in de buurt.

Twee oplossingen

Sammy Mahdi heeft zondag contact gehad met burgemeester Keulen. Volgens hem kunnen er 2 oplossingen geboden worden voor het probleem. “Op mijn niveau kan ik er, in het kader van het gerechtelijk onderzoek, voor zorgen dat de bendevorming die ontstaat gebroken wordt door de groep te spreiden en een aantal jongeren in een aantal centra onder te brengen”, zegt Mahdi. “Daarbij moeten we zorgen dat de centra niet te groot zijn, zodat de jongeren goed kunnen opgevolgd worden.” Toch is volgens hem ook meer nodig, en mag men een dergelijke vechtpartij niet zomaar voorbij laten gaan. “Je moet hard optreden en jongeren straffen op het moment dat ze iemand neersteken.”

Niet terugsturen

De verantwoordelijken voor de steekpartij terugsturen naar Afghanistan is volgens Mahdi geen oplossing. “Je kan moeilijk bellen naar de taliban en vragen of ze een minderjarige willen overnemen”, zegt hij. “Daarom is het recht op asiel herzien heel moeilijk.” Volgens de staatssecretaris wordt het gerechtelijk onderzoek momenteel opgevolgd door zijn diensten, en mogen de betrokken jongeren het asielcentrum niet meer verlaten, al is dat slechts tijdelijk. Mahdi wil wel nog benadrukken dat er zich slechts bij een kleine groep jongeren problemen voordoen, en dat hij het jammer vindt dat door dergelijke incidenten het draagvlak zou verdwijnen voor de opvang van niet-begeleide minderjarigen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




34 gedachten over ““Clanvorming voorkomen door Afghanen te spreiden”, stelt Mahdi voor”

  1. Mr.Mahdi de vraag is bent u nu zo naïef of is het ter kwade trouw dat u handelt om onze westerse samenleving verder te laten afglijden tot een oorlogszone door het importeren van nog meer ongeleide projectielen .

  2. Is het geen discriminerende maatregel door alleen de Afghaanse jongeren te viseren? Ik zou het willen voorleggen aan UNIA, die het waarschijnlijk zullen aanvaarden als klacht en een dwangsom zullen eisen voor elke dag dat die groep gesplitst wordt.

  3. Dweilen met de kraan open .Terugsturen deze mensen brengen de oorlog mee .Dit is dagelijkse kost voor hun en een absolute gewoonte .Niets kun je er mee aanvangen .Misschien kan mr Somers de verbinder zijn fabeltjesboek van 803000 euro bovenhalen

  4. Onbegrijpelijk dat zo iemand minister van migratie wordt. Al even bedenkelijk als een tientonner die minister van volksgezondheid wordt. Gans de wereld lacht ons uit. Al even absurd als iemand die Jan Jambon heet, ipv Jan Hesp of Jean Jambon en dan precies minister van Vlaanderen is. Al even tegenstrijdig en tragisch als NVA die de reet likt van zijn verre linkse buren, maar helaas onophoudelijk blijft schieten op zijn nabije rechtse buur Vlaams Belang. Samen zouden ze met succes Vlaanderen kunnen bevrijden uit de shit, maar neen ook daar alle tegenstrijdigheid die maar mogelijk is. Het zit allemaal goed fout en strop.
    Enfin, elk zijn mening, dit moest mij van het hart.

  5. Je zou om te beginnen al eens de messen kunnen afpakken. De vraag is waarom asielzoekers met messen moeten rondlopen. Zulke personen hebben toch kwade bedoelingen en moeten hoe dan ook uitgewezen. Iedere andere oplossing betekent nog meer ellende en onschuldigen die hiervan het slachtoffer worden. Door niet in te grijpen pleegt de overheid schuldig verzuim.

  6. Mahdi schijnt nog niet eens te beseffen dat Afghanen in hun cultuur ons begrip “minderjarigen” niet kennen. Jongens van 16 worden door de clan uitgestuurd om te proberen hier aan werk of een uitkering te raken. Een deel daarvan gaat dan naar de clan in het thuisland. Dat systeem, en het gaat over miljarden, is een van de belangrijkste oorzaken van migratie. Het houdt de talloze gangsterregimes in de ontwikkelingslanden in het zadel. Mensen kunnen immers overleven op dat geld en komen niet in opstand. De leiders kunnen rustig hun eigen volk verder bestelen. Een maandloon in Afghanistan bedraagt tss. 100 en 150€. In Afrika is dat 40-50€. 200€ per maand van de “asielzoeker” naar de thuisbasis is dus een fortuintje.

  7. Onnozele Mahdi, clanvorming moet je voorkomen door Afghanen hier buiten te houden en de grenzen te sluiten. Wat jij voorstelt is dweilen met de kraan open en de belastingbetaler zal dit alles wel ophoesten. Ik heb al lang de indruk dat onze politiekers niets liever hebben dan een hopeloos verdeelde maatschappij zodat ze nooit tegenover een sterk eensgezind volk te komen staan. Asielzoekers aantrekken, niet gevaccineerden uitsluiten, de Vlamingen racisten noemen, enz.

  8. Sammy Mahdi is een Arabier en ondersteunt dan ook de Arabisering/islamisering van Europa via asiel en immigratie. En uiteraard maken de Taliban gebruik van de opportuniteit om de vijfde colonne vanuit Afghanistan naar onze contreien te sturen. Het proces zal pas ophouden na de verovering van het Westen. Nieuw variante van oorlog tegen het Westen via asiel en immigratie. Intelligenter en efficiënter dan de zelfmoordstrategie van de Islamitische staat.

  9. een regelrechte tsjeven-oplossing.
    Afghanen blijven afghanen zoals muslims altijd muslims blijven.
    Ze spreiden is meer groepen vormen voor problemen. Tsjeven-logica.
    De enige oplossing is ze terugsturen, ondanks de taliban problematiek. Het zal echt niet lang duren voor er orde op zaken komt…

  10. Het Midden-Oosten voor de Arabieren, Islamitische landen voor moslims, Afrika voor de Afrikanen, Azië voor de Aziaten en Europa voor de Europeanen. Toch niet ingewikkeld. Blijkbaar niet interessant voor de asiel- en immigratie Business uit de Wetstraat, de EU oligarchen en de peetvaders van de systeempartijen.

  11. Asiel herzien?
    Wanneer ik t goed gelezen heb, zitten die “jongeren” in het asielcentrum in afwachting van een uitspraak over hun aanvraag.
    Onverbiddelijk en levenslang verlies van asielrecht indien men betrokken is bij onregelmatigheden/criminele feiten zou dan wel eens een goed signaal kunnen zijn om die gelukszoekers onder de duim te houden. Zou bovendien ook een positieve impact kunnen hebben op de “kwaliteit” van toekomstige nieuwe “landgenoten”

  12. covid 19 verspreiding tegengan door alle covid dragers verspreiden is dan ook een goed idee ? een werkzame oplossing : stuur de balorige tjetjenen naar turkije en de balorige turken naar tjetjenië . Moeilijk gaat ook . en wedden dat de rest hier zich koest houd . En als deze landen niet willen meewerken , drop dan de herriezoekers aan de respectieve ambassades .

  13. Sammy Mahdi is niet de juiste man op de juiste plaats, hij heeft er de ballen niet voor…te soft.
    Als er een bende is die met messen rondloopt en lukraak andere mensen neersteekt dan moet hier zwaar ingegrepen worden, en ditmaal geen opstel aub.
    Dit vuur verspreiden over meerdere opvangkampen geeft overal kleine vuurtjes en voor je het weet worden kleine vuurtjes ook groot. En loopt ook andere mensen met een mes in zijn/haar zakken.
    Nee Sammy Mahdi, deze ‘jongeren’ moeten weg uit de maatschappij, terug naar afkomst. Voor ze de maatschappelijke normen hier helemaal gaan veranderen en dingen zoals messen dragen het nieuwe ‘normaal’ is.

  14. Is er dan nog niet genoeg binnenlandse overlast meestal in onze steden (op De Lijn en elders) door die locale “jongeren” (ge weet wel !) ? Deze gepensioneerde heeft het recent nog aan de lijve ondervonden aan de tramhalte.

  15. Toch bij ons maar continu belasting afgetroggeld worden om al die xenofiele tractaties aan asielkolonisten te blijven kunnen financieren voor hen die nooit één cent bijgedragen hebben tot ons vet tricoloor spaarvarken. Terwijl onze eigen gepensioneerden die toch een loopbaan lang economisch productief tot het BNP hebben gepresteerd, wel zeer vaak afgescheept worden met een karig pensioentje ten bedrage van een halve appel en kwart ei, soms zelfs een stuk onder het Europees levensminimum ! Als dat geen “discriminatie op basis van (Belgische) nationaliteit” is, wat is het dan wel ? Onthouden bij ons onbarmhartig electoraal vonnis van 2O24 want “(electorale) wraak is zoet” zoals onze rijke Vlaamse spreuken schat ons leert.

Plaats een reactie

Delen