Columnist De Morgen hekelt migratievisie Mark Elchardus: "Zoiets lees ik toch liever in 't Pallieterke dan in een ernstig boek"

Socioloog Mark Elchardus. Photo News

Uncategorized

Columnist De Morgen hekelt migratievisie Mark Elchardus: “Zoiets lees ik toch liever in ’t Pallieterke dan in een ernstig boek”

Anton Schelfaut

Columnist Vincent Stuer stelt in een dubbelinterview met Mark Elchardus voor De Morgen diens visie op asiel en migratie aan de kaak. “Met uw permissie, maar zoiets lees ik toch liever in ’t Pallieterke dan in een ernstig boek”, hekelt Stuer.

Volgens Stuer overschaduwen een paar harde en hardvochtige stellingen Elchardus’ verhaal over asiel en migratie, zoals uiteengezet in diens boek Reset. “Daar wordt uw boek echt problematisch voor mij”, hekelt hij. “Migranten proberen te redden in de Middellandse Zee, is voor u ‘cynisme zonder grenzen’. Over het vroege migratiebeleid schrijft u dat het van ‘kolder en leugens’ aan elkaar hing. Met uw permissie, maar zoiets lees ik toch liever in ’t Pallieterke dan in een ernstig boek.”

“Maar dat migratiebeleid zit nu eenmaal vol leugens naar de bevolking”, repliceert Elchardus. “Men heeft de problemen die ermee gepaard gaan, te lang ontkend.”

In zijn boek noemt Elchardus illegale migratie een groot probleem. “Maar mijn standpunt is dat we migratie nodig hebben. Ik wil er een positief verhaal van maken. En ik probeer met mijn boek het evenwicht wat te herstellen. Mensen die voor open grenzen pleiten, vinden zich moreel superieur, en zwaaien nogal snel met verwijten. Terwijl hun beslissingen ook verantwoordelijk zijn voor heel wat verdrinkingsdoden.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

16 gedachten over “Columnist De Morgen hekelt migratievisie Mark Elchardus: “Zoiets lees ik toch liever in ’t Pallieterke dan in een ernstig boek””

  1. Het is inderdaad voor deugdveinzend links iets gemakkelijker de waarheid te ontkennen als het in ’t Pallieter verschijnt dan wanneer een professor er een dik en goed gestoffeerd boek over schrijft.

  2. Alleen het ophemelen van de eigen zotte utopieën zijn voor deze verdraagzame ” columnisten ” ernstige boeken . Dit is dus eens te meer een groot compliment voor Elchardus ; het wil zeggen dat zijn boek rekening houd met de realiteit . En een reden te meer om alle vormen van subsidie aan deze regimecollaborateurs stop te zetten .

  3. Of Mark Elchardus Vooruit over de streep kan trekken valt nog te bezien. Ik vrees dat zijn boek, hoe verdienstelijk ook, te laat komt.
    Dit interview wijst alvast niet op een kentering en wat Connard Rousseau er allemaal uitslaat al evenmin.
    Allochtonen zijn al te sterk als kiezers met sossen (en met groenen) verweven om de situatie nog te kunnen keren. De kernvraag is: welk potentieel aan autochtone kiezers kan Vooruit nog de rug toekeren en over lopen naar gematigde partijen (ik sluit hier Groen vanzelfsprekend uit).

  4. Stuer is blijkbaar blind voor de migratiemyserie die er gaande is .Dit is een bedrieging voor onze democratie .Genoeg is genoeg 70 procent ervan zijn gelukszoekers die hier komen op ons sociaal systeem leven en het uitzuigen zodat we binnen een aantal jaren geen pensioen meer hebben .Dit allemaal door hun door Europa opgedragen laks beleid .Evident dat Stuer zo reageert hij moet meezingen met het linkse koor triestig

  5. De Ceulaer vindt dat symbolen in de ambtenarij moeten kunnen anders kunnen mensen die daar belang aan hechten geen ambtenaar worden. Bijvoorbeeld een gele T-shirt met Vlaamse leeuw erop, een halsketting met een groot kruis eraan, een pet met runentekens erop, echt schoon dat Joël vindt dat dat moet kunnen dacht ik. Maar neen hoor, het gaat enkel over de kopvod. De Morgen is een eufemisme voor hypocrisie.

  6. Beste meneer Stuer, uw linkse oogkleppen en uw onbedwingbare drang om als Gütmensch te worden weggeschreven beletten u de waarheid onder ogen te zien! Jullie lokroep naar migranten is de reden waarom ze die risicovolle reizen aanvatten, zelfs als ze daarmee hun eigen kinderen in gevaar brengen! Mensen zoals U hebben die doden op hun geweten! Je lost nu eenmaal de problemen in de wereld niet op door ze naar hier te brengen, je moet ze ter plaatse oplossen zodat die mensen in hun eigen land een normaal leven kunnen opbouwen. Als wij hier met beloftes blijven zwaaien zullen ze blijven komen en blijven sterven onderweg, als we in hun geboorteland voor welvaart kunnen zorgen zullen ze daar blijven en komt ook onze welvaart ook niet in gevaar!

  7. Migratie mag dan een mensenrecht zijn, massamigratie is een vloek. Vraag dat maar eens aan de indianen, de Australische aboriginals, de Palestijnen en korter bij huis de katholieke Noord-Ieren. Willen we niet hetzelfde lot ondergaan dan dienen we de massamigratie terug te draaien.

  8. Onmogelijk ! Ze resideren alle drie op de porseleinen troon in de het kleinste kamertje, ten prooi aan buikloop veroorzaakt door PoCo-propaganda afgescheiden door PoCo-gazettenpraat schrijvelaars.

Plaats een reactie

Delen