Kamerlid Ortwin Depoortere (Belga)

Uncategorized

Depoortere (VB) over toestand Brussel-Noord: “Stuur federale politie om orde te herstellen”

Wannes Neukermans

De situatie in Brussel-Noord is door de aanwezigheid van onder andere transmigranten opnieuw onhoudbaar geworden. Nadat verschillende Brusselse burgemeesters aan de alarmbel trokken om meer middelen ter beschikking te stellen, stelde Kamerlid Ortwin Depoortere (Vlaams Belang) nu minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) mede verantwoordelijk voor de situatie. Hij riep de minister dan ook op om de federale politie naar de hoofdstad te sturen.

“Naar schatting zijn er in Brussel zo’n 100.000 illegalen aanwezig. Onder andere rond het Noordstation concentreren deze groepen zich. Dit drukt zwaar op buurtbewoners, pendelaars en werkgevers in die wijk”, aldus Depoortere. “Er zijn zelfs werkgevers die privébewaking inhuren om hun personeel veilig tot aan het station en terug te escorteren. Mijn vraag is duidelijk: bent u bereid om de federale politie naar Brussel-Noord te sturen om orde en recht te herstellen?”

Bal ligt in kamp van Vervoort

Volgens Verlinden is de situatie in Brussel-Noord echter niet zo simpel en kampt de wijk met verschillende problemen. “Er is meer aan de hand: daklozen, drugsmisbruik, prostitutie en illegale handelszaken teisteren de buurt al jarenlang.” De minister voegt er nog aan toe dat er in oktober en november reeds verschillende vergaderingen hebben plaatsgevonden met de verschillende beleidsmakers. “Maar de Brusselse minister-president (Rudi Vervoort, PS) moet het voortouw nemen. Volgens mij zijn er doeltreffende acties mogelijk en moeten we samenwerken om een gecoördineerde aanpak uit te breiden.”

Depoortere reageerde fel op het antwoord van Verlinden: “Waar de pendelaars en buurtbewoners niets aan hebben, is dat u nu de paraplu opent en elke verantwoordelijkheid van u af schuift. Fors politieoptreden en een streng uitwijzingsbeleid zijn nodig om deze problematiek aan te pakken. Tijd voor een Fort Europa”, besluit het Kamerlid van Vlaams Belang.

In een vorig artikel benadrukken N-VA-leden Theo Francken en Mathias Vanden Borre echter dat Brussel zelf verantwoordelijk is voor de wantoestanden. In het verleden werd dit in de schoenen van toenmalig staatssecretaris Theo Francken geschoven. Realiteit is dat de Brusselse overheden deze situatie zelf hebben gecreëerd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

9 gedachten over “Depoortere (VB) over toestand Brussel-Noord: “Stuur federale politie om orde te herstellen””

  1. Annelies Verlinden: “Volgens mij zijn er doeltreffende acties mogelijk en moeten we samenwerken om een gecoördineerde aanpak uit te breiden.”

    1) Wat dan de doeltreffende acties zouden moeten zijn wordt er niet bij gezegd.
    2) “Volgens mij” wil zeggen dat daar binnen de federale regering over die uitbreiding nog met geen woord is gerept en dat ze eraan twijfelt daarin te worden gevolgd.
    3) Idem als hierboven: “… [we] moeten samenwerken om een gecoördineerde aanpak …” lijkt niets meer dan een vrome wens.

    De minister flapt er m.i. niet zomaar iets uit, maar wikt haar woorden (ze is juriste) en weet waarom.

  2. dit had toch Niemand verwacht van een racistische nazi. Politie inzetten om hard op te treden tegen migranten, lijkt wel hitler 2.0! Maar over die antivaxxers die iedereen in gevaar brengen zwijgen de racisten. Was het hier zo als in Nederland had ik deze racisten aangeklaagd. Ziek wordt ik van vb! Het is walgelijk en de reactie’s op dit artikkel zullen nog walgelijker zijn denk bv aan werner

  3. Als het rechtse gedachtengoed u zo tegensteekt, wat doet u dan hier feitelijk? U hebt quasi de ganse mainstream media te uwer beschikking om u te baden in meningen van gelijkgezinden.

  4. Zou een junior Pinochet incarnatie u en ook die illegale onverlaten die daar wildkamperen en wildplassen een portie “Gezond Verstand” kunnen komen serveren, zo in een kaki gamel afgeleverd ?

Plaats een reactie

Delen