Voorzitter Moslimexecutieve wil Belgische staat aanklagen

Mehmet Ustün (rechts), op een bijeenkomst met toenmalig premier Macron en Justitieminister Geens. Photonews

Uncategorized

Dewinter verwijt minister-president Jambon gebrek aan daadkracht inzake Vlaamse onafhankelijkheid

Anton Schelfaut

Vlaams Parlementslid Filip Dewinter (Vlaams Belang) verwijt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) dat de Vlaamse regering niets gerealiseerd heeft inzake Vlaamse onafhankelijkheid. Dat heeft hij gezegd in een interview met Vlaams Parlement TV.

Dewinter vindt het naar eigen zeggen “zeer frustrerend” dat de N-VA – nota bene een Vlaams-nationale partij – en minister-president Jambon “helemaal niks” gedaan hebben om de Vlaamse regering om te vormen tot “de motor in de richting van Vlaamse zelfstandigheid”. Dewinter verwijt Jambon – die hij zowel een vriend als een politieke concurrent noemt – ook een gebrek aan daadkracht en leiderschap.

Journalist Jan De Meulemeester legt de oorzaak voor dat gebrek aan ambitie bij de coronacrisis en het Overlegcomité. “Mijn hart bloedt als ik Jan Jambon op de persconferenties na het Overlegcomité als een soort vazal naast die federale leenheer, premier Alexander De Croo, zie zitten”, aldus Dewinter. “Dan denk ik: dat kan toch niet de bedoeling geweest zijn van ons als Vlaams-nationalisten, om uiteindelijk daar terecht te komen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

12 gedachten over “Dewinter verwijt minister-president Jambon gebrek aan daadkracht inzake Vlaamse onafhankelijkheid”

  1. Hierin ben ik het eens met journalist De Meulemeester en Filip De Winter. Bij de opstart van de Vlaamse regering waren er echter al de ingebouwde handicap in de persoon van Bart Somers en de onverwachte ‘vondst’ door Jan Jambon van subsidiegeld voor de culturo’s na zijn ‘warme’ ontvangst door die ‘heren’.
    Corona heeft dan weer verhinderd dat een echte remonte geen plaats meer kon vinden.

  2. Dit is wel een beetje een open deur intrappen, nietwaar? Iedereen weet toch al dat bij de vorming van de regering Michel NVA al die plannen heeft afgezworen omdat dat de enige manier was om er voor te zorgen dat de andere partijen NVA zouden tolereren in eender welke regeringsvorm die zij op poten zetten. En zoals we al ondervonden hebben: het maakt voor NVA niet uit met wie ze in de regering zitten zolang zij er maar bij zijn. Herinner u: “Nooit met de socialisten” 😂😂😂😂

  3. Sorry geloofwaardiger kan N-VA niet worden
    Pasjesmaatschappij : neen, maar de week nadien was het goedgekeurd.
    Subsidie Hannah Arendt ; neen, maar de week nadien was het goedgekeurd
    Glascentrale Vilvoorde ; neen, maar volgende week wordt die goedgekeurd
    En nog vele andere voorbeelden……

  4. N-VA is geen Vlaams nationale partij meer en de regering Jambon (N-VA, CD&V en OVLD) is een coalitie van opportunisten die collaboreren met het Franstalig Belgisch regime. Voor de Belgische staatshervormingen hadden de VL provincies het statuut van Belgische provincies en sinds 2014 het statuut van Belgisch protectoraat. Als we het verschil niet zien tussen Vlaamsgezinden/patriotten enerzijds en Vlaamse collaborateurs anderzijds, zijn we nog niet aan de nieuwe patjes. Laat ons stoppen met die mythe te cultiveren, terwijl BDW zo zijn best doet om de Belgicisten, in de Wetstraat en in Laken, te overtuigen van zijn Belgische loyaliteit.

  5. Dat is waar, maar waar is ook dat de Vlaamse regering NIETS te zeggen heeft. Nog heel onlangs stond in een weekblad voor mensen met een slecht karakter: “Het Vlaams Parlementje”.
    Verwacht iemand iets meer met grondankers zoals VLD en co erbij?

  6. Waarom moet Filip Dewinter dat komen zeggen ? Iedereen ziet het, ook het VB partijbestuur, maar laat het allemaal begaan. Heel het Vlaams Belang, alle partijleden zouden het wanbeleid, het anti-Vlaams beleid van Jan Jambon moeten aanklagen.
    Heb ik Annemans horen beweren dat het VB meer salonfaehig moet worden ? Is het daarom dat het VB zwijgt ? En dat Dewinter het weer helemaal alleen moet komen zeggen ?

Plaats een reactie

Delen