Partijcongres AfD kent vroegtijdig slot wegens uiteenlopende visies over oorlog in Oekraïne

Screenshot AfD - Facebook

Cultuuroorlog

Duitse partij AfD waarschuwt voor links terrorisme

Damien Segers

De rechts-populistische partij Alternative für Deutschland (AfD) waarschuwt de verschillende Duitse regeringen dat ze de dreiging van links-extremisme serieus moeten nemen. Dat meldt Junge Freiheit.

Volgens de Duitse partij Alternative für Deutschland onderschatten de verschillende regeringen van het land de acute dreiging van links terrorisme. “De regeringen op federaal en deelstaatniveau willen blijkbaar geen effectieve maatregelen nemen om te voorkomen dat links-extremisme escaleert in links terrorisme“, zei AfD-parlementslid Martin Hess vrijdag.

Alternative für Deutschland baseert zich voor de waarschuwing op de huidige cijfers van het Gemeenschappelijk Centrum voor de bestrijding van extremisme en terrorisme in de categorie ‘links’. Volgens het antwoord van het federale ministerie van Binnenlandse Zaken op een vraag van de AfD hebben de veiligheidsautoriteiten in het tweede kwartaal van dit jaar 339 geweldsmisdrijven geregistreerd, waarvan 60 procent kon worden opgelost.

Recent nog publiceerde de Duitse inlichtingendienst een rapport over extreemlinks geweld. Daarin staat te lezen valt dat in 2020 ongeveer 35 procent meer extreemlinks geweld gepleegd is dan in 2019. Tegelijkertijd spreekt men van een duidelijke radicalisering.

AfD en politie zijn doelwit

Het meeste linkse geweld is gericht tegen de politie. Het gaat vooral om slagen en verwondingen, brandstichtingen en zelfs poging tot moord. Bovendien bevestigen de cijfers dat het vaak om politiek gemotiveerd geweld gaat. Meer dan een derde van de gewelddaden waren immers “tegen rechts” gericht. De veiligheidsdiensten hebben in het tweede kwartaal van dit jaar 283 daden als extremistisch bestempeld.

Naast AfD zijn ook traditionele studentenverenigingen, zoals de zogenaamde Burschenschaften, vaak slachtoffer van extreemlinks geweld. Zij kunnen veel AfD-politici onder hun leden rekenen. Ook bij ons is een verheerlijking van geweld tegen zulke verenigingen aan de gang.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

9 gedachten over “Duitse partij AfD waarschuwt voor links terrorisme”

  1. In 1935 riepen de communisten in Frankrijk op tot revolutie met de volgende woorden”le socialisme sans rébeillon n’existe pas”vandaag staan we daar opnieuw,links terrorisme is veel erger dan het islam terrorisme,maw,rechts moet zich tegen twee terroristische bewegingen wapenen,een van binnen in en een van buiten de EU.

  2. In onze MSM, bij de politiek-correcten en sommigen bij de staatsveligheid staat het nochtans vast dat extreem-rechts het werkelijke gevaar voor onze staatsstructuur is. Nochtans hebben de cultuurmarxisten intussen een succesrijke mars door alle instellingen gedaan en worden we langs alle kanten gehersenspoeld met de “zegeningen” van de nieuwe linkse wereldorde.

Plaats een reactie

Delen