Brusselse begroting dit jaar 1,49 miljard euro in het rood: "De paniek die sommigen soms zaaien, is onterecht"

Sven Gatz. Photo News

Uncategorized

Duitse regeringspartij FDP wil meer migranten voor arbeidsmarkt

Belga Press Agency

De Duitse liberale FDP, de kleinste partij van de nieuwe regeringscoalitie, is voorstander van meer migratie. Volgens fractieleider Christian Dürr zijn meer migranten nodig om de vacatures op de Duitse arbeidsmarkt in te vullen en om economische groei mogelijk te maken.

“Het federale arbeidsbureau schat dat er jaarlijks 400.000 mensen moeten immigreren. Ik denk dat dat aantal realistisch is en wil dat steunen”, zei de nieuwe fractieleider in de Bondsdag. 

Hij wees erop dat Duitsland, samen met Japan, de oudste bevolking ter wereld heeft. “In alle sectoren is er nood aan personeel. Onze welvaart hangt ervan af of we hierin zullen slagen.”

Belangrijk volgens Dürr is om immigranten aan te trekken om te werken, en niet om een uitkering te krijgen. Duitsland moet zich volgens hem gedragen als een “modern immigratieland”, waarbij hij verwees naar Canada, Australië of Nieuw-Zeeland.

Ook asielzoekers zijn volgens de liberaal nog welkom, maar moeten apart gezien worden van het migratiebeleid. “Dan gaat het om humanitaire hulp, het andere is gerichte immigratie voor de arbeidsmarkt”.

Over uit welke regio deze laatste groep migranten moet komen, sprak Dürr zich niet uit. Belangrijk om te slagen is wel dat men zich bereid toont deel uit te maken van de Duitse maatschappij, klonk het.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

7 gedachten over “Duitse regeringspartij FDP wil meer migranten voor arbeidsmarkt”

  1. Best grappig, migranten moeten deel uitmaken van de maatschappij, om te werken en niet om een uitkering te krijgen. Voor asielzoekers is dit blijkbaar ok… Blijkbaar ook nog nooit gehoord van robotisering en AI?

  2. Voor gelukszoekers is een evaluatie van hun integratievermogen en potentie om bij te dragen tot onze complexe maatschappij noodzakelijk. Voor asielzoekers kan men zich beperken tot de eerste voorwaarde. Wie weinig integratiepotentieel heeft zou geweigerd moeten worden en verwezen worden naar maatschappijen die betere integratie omstandigheden waarborgen. Het is een misvatting dat iedereen integreerbaar is in een Westerse maatschappij. Zeker als men het ernstig meent met onze Westerse waarden en normen. Links blijkt deze waarden en normen niet meer te kennen en ontkent deze stelling.

  3. Goed nieuws! Wij hebben daarvan in België een groot overschot, dus Duitsland kan ze hier onmiddellijk komen halen! Of we brengen ze tot daar, ook geen probleem. Sammy Mehdi zal tevreden zijn!

Plaats een reactie

Delen