Het Federaal bureau voor Asiel en Migratie in Berlijn - Afbeelding: Shutterstock

Het Federaal bureau voor Asiel en Migratie in Berlijn - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Duitsland: aantal asielaanvragen stijgt dubbel zo snel dan elders in Europese Unie

Niels Geerinck

Doorheen de EU zijn er weer meer asielaanvragen, nu de coronapandemie wat geweken is. Het aantal aanvragen in Duitsland steeg echter tot twee keer zoveel dan elders het geval was. Dat meldt de Duitse krant Die Welt, op basis van cijfers door Eurostat.

De Europese Unie verwerkte in de eerste negen maanden van 2021 een totaal van 355.955 asielaanvragen. Dat is een stijging van 15 procent tegenover diezelfde periode in 2020. In Duitsland tekende zich echter een ander scenario af: daar steeg het aantal aanvragen met 33 procent, ruim twee keer zoveel dan elders binnen de EU.

Het land was goed voor zo’n 28,5 procent van alle asielaanvragen in de EU, gedurende de eerste negen maanden van het afgelopen jaar. Daarmee toont Duitsland zich ook koploper in het aantal aanvragen gedurende de coronapandemie.

Demografische samenstelling

Volgens de Europese statistieken dienen Afghaanse en Syrische migranten het vaakst een asielaanvraag in. Ze zijn goed voor meer dan 1/3 van alle aanvragen. Daarnaast zijn het vooral Pakistanen en Irakezen die een aanvraag indienen.

Andere ‘aantrekkelijke‘ bestemmingen waren landen zoals Frankrijk (20 procent), Spanje (11 procent) en Italië (8 procent).

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

4 gedachten over “Duitsland: aantal asielaanvragen stijgt dubbel zo snel dan elders in Europese Unie”

  1. Ze hadden toch migratie nodig, niet? Wel, ze worden op hun wenken bediend. Het jammere van de zaak is, dat deze asielzoekers waarschijnlijk niet in Duitsland blijven, maar gaan zoeken waar het nóg beter is dan daar.

Plaats een reactie

Delen