Truth Social. Foto Shutterstock.

Truth Social. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Eigen socialemediaplatform van Trump komt dichterbij

Ruben Notteboom

Donald Trump beloofde een eigen platform op te richten toen hij verbannen werd van Twitter en hij is nu een stap dichterbij het waarmaken van die belofte. In een campagne heeft hij 1 miljard dollar opgehaald (885 miljoen euro) om zijn nieuwe applicatie, Truth Social, te lanceren.

Donald Trump werkt aan zijn politieke comeback, hoewel hij nooit echt weggeweest is. Hij bleef actief binnen de Amerikaanse politiek na de verkiezingsnederlaag tegen Biden en is nog steeds zeer populair in de Republikeinse partij en bij vele Amerikanen. De kans is reëel dat hij zich opnieuw verkiesbaar zal stellen bij de volgende verkiezingen.

Truth Social wordt het nieuwe wapen van Trump

Zijn grootste wapen is Donald Trump echter al een tijdje kwijt. Trump communiceerde namelijk altijd rechtstreeks met zijn volgers via Twitter, maar hij heeft nog steeds geen toegang tot het platform. Daarom verandert hij het geweer van schouder en besloot hij een eigen platform aan te maken, zodat hij naar eigen zeggen niet langer gecensureerd kan worden.

Zijn platform, Truth Social, wordt al een tijdje verwacht, maar de financiële steun is er zeker en vast. Hij heeft 1 miljard dollar opgehaald om zijn project te financieren. Zijn bedrijf, de Trump Media & Technology Group, wil de app begin volgend jaar lanceren.

Harde klap voor Facebook en Twitter?

Verschillende Facebook- en Twittergebruikers beweren dat ze last hebben van censuur of onterecht worden gestraft omdat het algoritme niet goed zou werken. De vraag rijst dus of de opkomst van Truth Social een grote impact zal hebben op het aantal gebruikers van Facebook en Twitter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

1 gedachte over “Eigen socialemediaplatform van Trump komt dichterbij”

Plaats een reactie

Delen