Elon Musk - Afbeelding: Shutterstock

Elon Musk - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Elon Musk door Time uitgeroepen tot persoon van het jaar

Niels Geerinck

Het Amerikaanse tijdschrift ‘Time’ riep miljardair Elon Musk uit tot persoon van het jaar. Het magazine doet dit al sinds 1927.

‘Time Magazine’ verkiest elk jaar een persoon die het meeste invloed had. Voor 2021 valt die titel te beurt aan miljardair Elon Musk, de CEO van Tesla, een pionier in elektrische wagens.

Het bedrijf is intussen zo’n 860 miljard euro waard. Het tijdschrift roemt het inzicht van Musk, die volgens hen de markt voor elektrische voertuigen kon creëren en die ook mainstream wist te maken.

“Elon Musk is de Persoon van het Jaar 2021 voor het vinden van oplossingen op een existentiële crisis, voor het belichamen van de mogelijkheden en gevaren in het tijdperk van techgiganten en voor het aanvoeren van de meest gedurfde en disruptieve veranderingen van de maatschappij.”, zo schrijft het magazine.

Een man van vele markten

Daarnaast is Musk ook actief bezig zijn ruimtevaartbedrijf ‘SpaceX’ uit te bouwen. Het bedrijf kon inmiddels een samenwerking met NASA verzilveren en is volgens Time “een koploper op het gebied van commerciële ruimtevaart.”

Het persoonlijk fortuin van de miljardair wordt geschat op zo’n 250 miljard euro en is daarmee de rijkste persoon ter wereld. “In plaats van één geweldig idee had hij er meerdere. En in plaats van meerdere slimme en veilige investeringen, koos hij voor een paar spectaculair risicovolle investeringen”, aldus Time.

Musk is tevens erg bedreven in het verhandelen van zogenaamde cryptocurrencies zoals Bit Coin en Doge Coin. Daarnaast is hij nooit verlegen om ludieke, ironische of ronduit kritische tweets de wereld in te sturen. Zo haalde hij uit naar de VN-topman en reageerde hij snedig tegen de Amerikaans senator Bernie Sanders.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen