Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Energiewaakhond waarschuwt klanten voor praktijken van Mega

Wijnand Meeus

Federale energiewaakhond Creg waarschuwt voor de praktijken van Luikse energieleverancier. Daarbij zou het gaan om bewuste misleiding, meer bekend als ‘gaming’. Dat betekent dat de energieleverancier op maand- of kwartaalbasis wisselt tussen indexeringen. Met als doel goed te scoren in de resultaten van prijsvergelijkers.

In de praktijk blijkt echter dat er geen garanties zijn om een voordelig contract te tekenen. Door de geregelde wissel van indexeringen wordt de consument in de war gebracht en zal deze vaak meer betalen dan dat hij wou. De Creg is erg scherp voor de stroom- en gasleverancier. “Mega doet hiermee niets onwettigs, maar door dit op bijna maandelijkse basis toe te passen bij meerdere van haar variabele producten, scoren ze op een kunstmatige wijze goed in de prijsvergelijkers en kunnen we minstens spreken van een gebrek aan transparantie en neigt dit zelfs naar een bewuste misleiding van de consument.”

Ook veel andere stroom- of gasleverancier doen wat Mega doet. Enkel zou het hier gaan om buitenproportionele praktijken. De Creg denkt nu na over mogelijke oplossingen, zoals een beperking van het aantal indexeringsparameters of aangepaste naamgeving van de productversies.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen