Kamercommissie zet licht op groen voor stemrecht vanaf 16 bij Europese verkiezingen

Europees Parlement. Shutterstock

Uncategorized

Europees vaccinatiecertificaat blijft negen maanden geldig

Wijnand Meeus

De lidstaten van de Europese Unie zullen gedurende een periode van negen maanden de vaccinatiecertificaten van hun burgers aanvaarden als zij binnen Europa willen reizen. Dat besliste de Europese Commissie in een update van de regels over het digitaal coronacertificaat.

De periode van negen maanden, 270 dagen om exact te zijn, begint te lopen na het voltooien van de eerste vaccinatiecyclus. Daarmee wordt rekening gehouden dat iedereen na zes maanden een boosterprik kan gaan halen met een drietal extra maanden om zeker de kans te krijgen achter het vaccin te gaan. De limiet van negen maanden wordt dus ook ingezet om iedereen te overtuigen een boostervaccin te laten zetten en de vaccinatiecampagnes sneller te laten verlopen.

De beslissing van de Commissie ligt in de lijn van haar voorstellen van eind november. Ook toen stelde ze een geldigheidsduur van de vaccinatiecertificaten van negen maanden voor. De regel gaat in principe op 1 februari in, tenzij een gekwalificeerde meerderheid van de lidstaten of een gewone meerderheid van de leden van het Europees Parlement verzet aantekent. Maar de Commissie maakt zich sterk dat dat niet zal gebeuren.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

3 gedachten over “Europees vaccinatiecertificaat blijft negen maanden geldig”

  1. Bah. Enkel een Covid pas als je een booster shot gaat halen. Die booster is altijd een Pfizer. De EU commissie is de speelbal van Pfizer. De Pfizer lobbyisten hebben hun werk gedaan.

Plaats een reactie

Delen